• Allergia-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy a lábamon lévő piros kiütések allergia miatt vannak-e vagy az alapbetegségem miatt. Megyek orvoshoz, de csak sokára kaptam időpontot, ezért szeretném kérdezni, hogy addig mivel kezeljem. Alapbetegségem: érszükület, feltételezett, de meg nem erősitett Burger kór.3 hete voltam kórházban éves infuzió kurán és kaptam pluszba napi fél Nebivolol sandoz tablettát. Ezután jöttek ki rajtam ezek a pöttyök ill. duzzadt egy kicsit a lábam. Stent beültetésem is volt koszorúérbe 2009-ben és tavaly előtt a jobb lábamba. Cetirizin teva tablettát is szedek, mert évek óta a karomon is jöttek ki viszkető dudorok, amiket már véresre vakartam. Elég száraz a bőröm, de az betegségem előtt is igy volt. Évek óta magas mindig az eosinopfil értékem. 2008-ban volt 13, 3 ill.9, 7 2015-ben 1, 51 giga/L, 2016-ban 1, 16 giga/L, 2017-ben 0, 87, 2018-ban 1, 27 ill. 0, 11. Nem tudják mire vagyok allergiás, de sztem valamelyik gyógyszertől, de ez az én személyes véleményem. A karomon most nincsen, jött a lábamon. Ezt is sajnos kivakartam. Elnézést, csak szeretném kérdezni, hogy ezek a kiütések milyen kiütések és vajon mivel kenjem? Választ köszönöm. Petki Tamás

        Dr. Bodnár Edina válasza a Viszket témában

        Kedves Tamás! A bőrszárazság, a gyógyszerallergia, illetve a cukorbetegség együtt váltja ki a tüneteket. Ha a lábon a nebivolol elkezdése után jöttek ki a kiütések, akkor azt a gyógyszert le kellene cserélni. Az évek óta fennálló tüneteket is ki kellene vizsgálni. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy az Asactal gyógyszer miatt viszket a bőre. A Cetirizine tabletta mellett a Lipikar baume AP + testápolót és hígított steroid krémet javaslok.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2018. október 08., 10:36; Megválaszolva: 2018. október 08., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 13 éves fiam visszatérő fejbőr problémái miatt fordulok Önhöz. Kb. szeptember óta küzdünk kisfiam fejbőr korpája, gombás fertőzése miatt. Kezdetben mechanikus megoldást választottunk, olajozás, vakarás. Októberben...
        Tiszelt Doktor Úr/Nő, Körülbelül 14-15 éves korom óta (a menstruációm 10 évesen jött meg) küzdök hajritkulással. Nem látszik ki a fejbőröm, de a copfom átmérője nem több, mint 4cm, míg gyermekkoromban eszméletlen mennyiségű volt és...
        Tisztelt Doktornő! A tegnapi kérdésemnél a diagnózist nem írtam meg, most csatolva pótolom. Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Rózsa Diagnózis: D4850
        Szép napot. Az lenne a panaszom, hogy a makkom felső részén a perem felett van egy piros folt ami már kb. 4-5 hónapja jelen van. Nem viszket, nem érzékeny. Nemi aktusom még sosem volt. Maszturbációnál sosem használtam semmiféle külső anyagot....
        Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen elemezni az általam megküldött és számomra érthetővé tenni a csatolmányban szereplő szövettani eredményt! Súlyos-e, veszélyes e ez az elváltozás. Megjegyezni kívánom hogy 2017.03. hóban a jobb oldali...
        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr Kérdésem lenne azzal kapcsolatban,hogy egy lipoma alakult ki a hátamon már évekkel ezelőtt amivel nem igazán törődtem mivel semmi panaszt nem okozott.Az elmult pár napban viszont rendszeresen fáj és véres gennyes...
        Üdv! Vízhólyag van a nagylábujjaim körme alatt a lábujjammal párhuzamosan amely a több mint a fél körmömet érinti 1 hete tart. És 2 napja kiszurom kinyomom és fertőtlenítem. De nem tudom zárt cipőt viselni, nagy nyomás érzek benne és a...
        Jó estét kívánok! A talpamon és a tenyeremen apró viszkető hólyagok vannak, vakarás által kifakad, és lehámlik a kemény bőr. Mire meggyógyul, újra megjelennek az apró hólyagocskák és kezdődik minden előlről. Csak érzékeny bőrre...
        Üdvözlöm! Pár napja/hete egy olyan dologgal szenvedek amit nem tudok hova tenni. Az alsó ajkam (változóan) fáj, picit mintha zsibbadna, illetve hámlik. Nem cserepes, és nem is vérzik, csak kis darabokban bentről kifele leválik az ajkamról a...
        Tisztelt Doktor ur/Doktorno! Végleges (IPL,SHR vagy lezeres) szortelenitesen gondolkodom,viszont 2018 szeptembereben papillaris carcinoma miatt a pajzsmirigyem egyik lebenyet eltavolitottak. azota a daganat kiujulasa/tovabb terjedese nem all fenn. Semmilyen...