Bőrviszketés

Már végső kétségbeesésemben írok. Lassan egy évvel ezelőtt rühatka fertőzést állapítottak meg nálam, de csak "ránézésre", tényleges laboratóriumi vizsgálat nem történt. Az előírás szerint Linimentum scabicidum kezeltem magam, a családomat, minden ruha, ágynemű stb sorozatos fertőtlenítő mosásokon ment keresztül. A viszketés azonban nem múlt el azóta sem, igaz nem is viszket a teljes testem, csak néhány terület. A fertőtlenítések után a viszketés kicsit csökkent, de két-három hét elteltével a lábszáramon, a nemi szervem környékén, néha a hónalj területén újra-újra visszatér a viszketés, néha elviselhetetlen fájdalommal. Az elmúlt évben számtalanszor végigcsináltam a fertőtlenítés folyamatát, utóbbi időben már csak magamon. Erős a gyanúm, hogy mégsem rühatka, mert arra a gyors fertőződés jellemző, a családom viszont szerencsére nem kapott el semmit a közel egy év alatt (pedig természetesen pl. a férjemmel közös ágyban alszom) . Jelenleg már jelentős életminőség-romlást tapasztalok, sajnos a nemi szervem környékén a legsúlyosabb a helyzet, a sok vakarástól iszonyatos fájdalmas viszketésben "van részem" szinte folyamatosan. Ezzel újra felkerestem bőrgyógyászt, ő azt állapototta meg, hogy bőrgyulladás van az adott területen, keveretett számomra egy gyógyszertári krémet Eloconom kenőccsel, de két tégely használata sem hozott semmilyen javulást. Próbálom nem vakarni a területet, a körmeim mindig minimumra vágva, de sokszor elviselhetetlen a fájdalom. Voltam a problémámnál magánorvosnál, SZTK szakrendelésen, de már nem tudom, mit tehetnék, a folyamatos viszketés megkeseríti az életemet. A környékünkön már nincs több orvos, és ezzel a számomra megalázó betegséggel már nem is merek több orvost felkeresni: (Nem tudom, hogy van-e valamilyen hasznos tanácsa számomra.: (

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Viszketes témában

Elképzelhető hogy a változó kor okozta hormonális változás okozza a nemi szervi viszketést. Keressen fel egy nőgyogyászt is a problémával. Addigis szedjen viszketéscsillapító antihisztamin (pl. Cetirizin) tablettát.

Kérdés: 2018. szeptember 13., 18:21; Megválaszolva: 2018. szeptember 15., 15:49
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrkiütések
Kedves doktornő, Anyukám problémájával kapcsolatosan kérném szépen a segítségét, amely a következő: Néhány hete jelentek meg az első...
Viszketés
Tiszelt Doktornő! Mi lehet az oka annak, hogy már 5 hónapja folyamatosan viszket a combom, kifejezetten ugyan azon az egy ponton, azonban külső...
Bőr irritáció
Üdvözletem: ) Nekem az a panaszom, hogy újabban a bőröm valamiért nagyon érzékeny lett...egyfajta testápolót SEM tud elviselni, ég tőle szúrkál...
Régóta tartó viszketés
2 hónapja küzdök bőrviszketéssel. Leginkább a két lábam közötti rész érintett. A bőrömön legtöbbször semmi sem látszik, vakarásra hógyagos...
Mi lehet az oka?
Üdvözlöm! Az utóbbi időben egész testes viszketést, időnként piros pöttyöket, foltokat, szorszáll gyulladásokat tapasztaltam, van ahol jobbna...