Körömgomba, gyermekvállalás

Kedves Doktonő! Férjemnél körömgombát diagnosztizált a bőrgyógyász, Terbiner gyógyszert kapott rá. Kisbabát szeretnénk. Ha a férjem eközben szedi a gyógyszert, az árthat a fogantatásnak, magzatnak? Van egy 3 éves kisfiunk. Félek, hogy elkapja. Mit tehetek, hogy ne fertőződjünk meg? A kádat minden nap Sanytollal vagy Domestossal ferőtlenítem, külön kádkilépőt használunk, zoknikat Sanytollal előkezelem, vasalom. Cipőket pár naponta cipőfertőtlenítővel befújom. Törölközőket, ágyneműt, kádkilépőt 90 fokon mosom. Még alváskor is zokniban vagyunk, bár nem tudom, a zoknihasználat mennyire véd. Körömvágó készlet mindenkinek külön van, de használat után le szoktam fújni fertőtlenítővel. Rendszeresen felmosok fertőtlenítővel. Vagy mindez felesleges? Túlaggódom? Mit tehetek még? Ha a párom szedi a gyógyszert, attól még ugyanúgy fertőz? Köszönöm segítségét! Kata, egy aggódó anyuka

Dr. Bodnár Edina válasza köröm gomba témában

Ha a férje Terbinert szed, nyugodtan próbálkozhatnak a babával, mert semmi baja nem lehet a magzatnak. A Terbiner gyógyszer megöli a gombát, igy a szedése alatt nem fertőz. Az Ön által alkalmazott óvintézkedések kissé túlzók, de jobb megelőzni a továbbfertőződést.

Kérdés: 2016. június 21., 08:42; Megválaszolva: 2016. július 01., 10:24
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba - más gyógyszert kellene...
Két és fél hónapja szedem a Terbiner tbl-t és használok Exoderil oldatot a hüvelykujjamon lévő gombás fertőzésre, mely a köröm kb 1/3-át...
Elhanyagolt körömgomba
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám (68 év) igencsak elhanyagolta a körömgombáját és sajnos le is esett neki a körme e miatt. A kérdésem az lenne...
Körömgomba: mivel próbálkozzam a...
Kb. két éve próbálkozom a két nagylábujjamon kialakult körömgomba megszüntetésével. Bőrgyógyászhoz járok rendszeresen, (mintavételes...
Körömgomba és gyógyfürdő
Évek ota kezelt körömgombám van, ami sajnos nem mulik el.Külsőleg több ecsetelő/körömlacc, jelenleg Nalocot használok.Tabl.-t is szedtem 3-hónapig....
Bőrsérülések ujjakon