Fehér színű elváltozás

Tisztelt Doktornő! A betegség nevét nem tudom. A tünet a nemiszerv kisajak a csikló körül a széleken fehér színű elváltozás ami nagyon érzékeny. Az orvos szerint sorvadásos gyógyithatatlan betegség. Krémet írt rá Elocom nevűt. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a gyógymód. Lézerrel tudják-e már ezt a részt eltüntetni? Köszönöm

Dr. Bodnár Edina válasza Lichen sclerosus et atrophicus témában

Lichen sclerosus et atrophicus nevű betegsége van, amire a lokális steroid krémeket (pl. Elocom, Advantan) szoktuk javasolni. Sajnos gyógyítani nem lehet, de a folyamat lassítható/megállítható lokális kezeléssel. Ha erős panaszt okozt, akkor sebészi eltávolítás jön szóba. De azt tudni kell, hogy a sebészi eltávolítással a folyamat nem állítható meg. Lézeres eltávolításról nem tudok, bár elvileg a sebészi lézerek alkalmasak rá. Ha eltávolítást szeretne, keressen fel személyesen nőgyógyászt.

Kérdés: 2016. március 04., 13:18 ;Megválaszolva: 2016. március 07., 17:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Autoimmun
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 12 éves, ebben az évben diagnosztizálták nála az LSA-t/lichen sclerosus et atrophicus/, emiatt történt egy részleges...
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?