Allergiás urticaria

Tisztelt Doktornő! Múlthetén kórházba kerültem, mert testszerte csalánkiütések jelentek meg rajtam. Ezt megelőzően hasmenéses panaszaim voltak, melyek megszűntek, majd pár nap múlva csalánkiütések jelentek meg rajtam és a hasmenés is újra jelentkezett. A kezelés alkalmával infúzióban 80 mg Solu Medrolt, 1a. Suprastint 1a. Calcimuscot kaptam. Ennek hatására bőrtüneteim megszűntek, azóta nem jelentkeztek és a hasmenésem is elmúlt. Ennek már 6 napja. Bő folyadékfogyasztást, pihenést és diétát javasoltak. Virusinfekciónak állapították meg tüneteimet. Kérdésem az lenne, hogy mostanában sokszor viszket a bőröm ez nem gond-e? Illetve szeretném kérdezni, hogy az infúziót egyszer kaptam és nem gond-e, hogy nem fokozatosan csökkentették a Solu Medrolt, nem lesz-e probléma belőle? Nem mintha szerettem volna több infúziót kapni, csak azt hallottam, hogy ennek a gyógyszernek csökkentve szokták az adagot megszüntetni. Megtisztelő válaszát köszönettel: Andrea

Dr. Bodnár Edina válasza Urticaria témában

Az allergiás bőrtünetek hosszan viszkethetnek, ezért az antihisztamint szedje a viszketés megszűnéséig. Ha csak egy adag szteroidot kapott, azt nem kell fokozatosan leépíteni.

Kérdés: 2016. február 08., 19:31 ;Megválaszolva: 2016. február 10., 15:54
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Gyorsan múló szúnyogcsípésszerű...
Tisztelt DoktorNő! 22 éves férfi vagyok. 9 hónapja kiütések az alábbi folyamat szerint jöttek ki a testemen: Minden nap délután 5-6-7 óra körül...
csalánkiütés az egész testemen
Tisztel Orvosúr/nő Olyan problémám lenne, hogy pár napja megjelent rajtam pár helyen csalánkiütéshez hasonló pöttyök. Azóta egyre rosszabb és...
viszketés
Kedves Doktornő! 3 hete szinte egész nap vakarózok, tenyerem, kézfejem, alkarom, nyakam, talp, lábfej, has felső része, mondhatni testszerte. Eléggé...
Tenyér viszketés
Kedves doktor nő/úr! KB 1 hónapja tapasztalom azt, hogy néha mosogatás után és szinte minden esetben ha valami hideg dolgot megfogok (nem...
Piros foltok
Kedves Doktornő! Két napja piros foltok jelentek meg a két karomon, amik viszketnek és kb.egy-másfél óra múlva eltünnek.Ez naponta 2x v.3x...