• Anyajegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr. 2 hét múlva megyek anyajegy leszedésre. 2 anyajegyet találtak elváltozottnak. Az lenne a kérdésem, hogy mi az a helyi érzéstelenítés? Ha kivágják az anyajegyeket, akkor utána már semmi gond nem lehet? És ha rosszindulatú volt? Netán áttétes? Az gyógyítható? Ezt nevezik bőrráknak? Ez fiataloknál(22 éves vagyok)is fenn áll? Azt mondták, hogy ne szedessem le, nem kell "megzargatni". De ha időbe leveszik, azzal csak jót tesznek, nem? Bocsánat a sok kérdésért, de nagyon félek, hogy fájni fog, és valami bajom lesz utána..Válaszát előre is köszönöm. Zsu

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Tisztelt Kérdező!

        A helyi érzéstelenítés során Lidocain injectiót adnak az anyajegy köré és alá, mellyel a műtéti fájdalom kivédhető.
        Az anyajegyek eltávolítását követően a szövettani eredménytől függ az, hogy kell-e további kezelés, vagy sem. Ha a szövettan alapján bőrrákról, melanomára van szó, akkor a további kezelést és a prognózist nagyon sokféle tényező meghatározza (tumor vastagság, érbetörés, nyirokcsomó vagy szisztémás érintettség).
        Ha gyanús anyajegyet észleltek, akkor a műtéti eltávolítás a legjobb választás!

        Üdvözlettel, Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-10 16:32:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy