Az ótvar megelőzése

Már kiskoromban is rengeteget szenvedtem a streptococcus bacijaitól. Mivel télen valószínű tele vagyok vele a megfázásos időszakban úgy 3éve mindig január-február környékén kialakul a pattanásokból egy jó kis ótvar...És jelenleg is valószínű, hogy az éktelenkedik a hátamon és a halántékomon. Az elmúlt években nyom nélkül begyógyultak a kezelések után, viszont roppant kellemetlenek és csúnyák amíg megvannak....nem lehetne valahogy csökkenteni a kialakulás kockázatát?

Dr. Bodnár Edina válasza bőrfertőzés témában

Megelőzésként azt tudom tanácsolni, hogy ne nyomkodja a pattanásokat, és ha mégis begyulladnak, úgy érzi ótvar lesz belőle, akkor azonnal kenje be Bactroban kenőccsel és ragassza is le!

Kérdés: 2016. január 24., 17:06 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 16:28
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rosacea bőrbaj
Tisztelt doktornő! Anyukám problémája miatt írok. Ő jelenleg kórházban van, nőgyógyászati nagyműtéte volt. Ott bőrproblémájával most nem...
Az orr varasodása belül
Tisztelt Szakorvos! Az USA-ban elek, munkakorom hazi betegapolo. Uj munkat kezdtem ket hete. Ejszakai munka, a beteg hazaban kell aludni az altaluk...
Ezüst kolloid
Tisztelt Doktor! Nemrég hallottam egy szerről ami ezüst kolloidot tartalmaz. Kiváncsi lennék, hogy a leírtakba szereplő hatásokat el lehet- e hinni....
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön