• Női nem szerv gombásodása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr úr!Van egy olyan problémám hogy a nemi szerv két oldalsó részén vagyis az ajkak melett mindkét oldalon mindig bőrhámladékok válnak le,amikor mosakszom,tehát nem hüvelygombám van ,mert az belül van,hanem kivül,amit csak tükörbe tudok megnézni ha szét huzom két oldalt.Probálkoztam már Canesten krémmel kezelni,ami végül is sikeres volt ,de újból és újból vissza jön ez a bőr hámlás,és egy kicsit piros is.nem viszket,és nem is fáj csak nagyon zavaró.Már volt hogy leszedtem ujjal ezt a bőrt.Ön szerint mi lehet ez,és mivel kellene kezelnem?

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        Tisztelt kérdező!

         Nemcsak a hüvely, hanem a külső nemi szervek is lehetnek gombásak. Ha korábban a Canesten krémtől megszűntek a tünetek, akkor valószínűleg erről volt szó. Sajnos a gombásodás sokszor visszatér hormonális hatásra, és azért is mert szereti a meleg, nedves környezetet. Megelőzésképp nem hordjon műszálas, színes fehérneműt, csak fehér pamutot, és ahogy lehet kerülje el, hogy a genitalis terület beizzadjon!

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-13 21:11:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy