Rózsahámlás

Tisztelt Doktornő! December 16.-a körül jelentkeztek kiütések a hasamon, majd a hátamon, majd a kezeimen. December 21.-én elmentem bőrgyógyászatra, ahol rózsahámlást diagnosztizált az orvos. Gyógyszertári fürdető krémet írtak fel nekem és szteroidos krémet. Kb 1 hét alatt el is múltak a kiütések, illetve néhol száraz kis pörkök maradtak. Folytattam a fürdető krémmel való zuhanyt, majd január 3.-ától visszatértem a fürdéshez a régi tusfürdőmmel, majd rá pár napra újra elkezdtek megjelenni a kiütések a törzsön. Úgy gondoltam, hogy túl korai volt a váltás, így visszatértem a fürdetőkrémhez, de vissza-visszatérnek a kiütések. Az lenne a kérdésem, hogy a rózsahámlásnál folyamatosan jelenhetnek meg kiütések, mikor már volt, hogy teljesen eltűntek azok? Mondta a doktornő, hogy sokáig elhúzódhat, míg elmúlnak a kiütések, csak erről az újra-újra megjelenő kiütésekről nem tett említést. Érdemes lenne újra orvoshoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Rózsahámlás témában

A rózsahámlás nem tér vissza, de megirritálódhatnak a korábbi tünetek. Mivel a rózsahámlás 6-8 hétig is eltart, ezért azt javaslom, hogy addig a hydrophil mosakodón kívűl ne használjon semmi irritáló vagy zsíros krémet.

Kérdés: 2016. január 17., 20:22 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 13:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lehet ez rózsahámlás?
A testemen (has, hát és combok belső oldalain) kiütések jelentek meg. Kicsit viszketnek, viszont ez nem állandó csak néha-néha. Az orvosom először...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét