Szeretném tudni az alábbi diagnózis után (bemásolom a kérdés kifejtésének helyére) mi a teendő?

Naevus intradermalis pigmentosus cutis regionis axillaris I.s. duplex.Kimetszés épben.Zné Megjegyzés: Az egyik anyagban a melanocyta fészkek körül necrosis, idült gyulladásos sejtekből álló beszűrödés volt megfigyelhető és MIB1 2 %-os proliferatios aktivitást mutatott. Az S 100 invázióra utaló proliferatiot nem jelzett, azonban a beteg időszakos ellenőrzése célszerűnek látszik. Az szeretném tudni mennyi időközönként kellene ellenőrizni az anyajegyeket. Egyébként ezek a kimetszett anyajegyek sem mutattak különös eltérést az én saját kérésemre lettek eltávolítva mivel rossz, irritálódó helyen a hónalj elülső részén volt megtalálható. Csak a szövettan után derült ki hogy van valami eltérés. Ha csak megnézetem mondjuk fél évente az összes többit szerintem abból még nem fog kiderülni semmi, mint ahogy mondtam ez sem mutatott ránézésre eltérést orvosi oka kívülről nézve nem volt az eltávolításnak. Nem tudom mit kellene tennem? Kérem adjon tanácsot. Várom válaszát.

Dr. Bodnár Edina válasza Anyajegy témában

Az irritáció miatt vált atypusossá az anyajegye. Fél-1 évenkénti ellenőrzés elegendő. Az irritációnak kitett helyen levő anyajegyek esetleg eltávolíthatók.

Kérdés: 2016. január 08., 13:26; Megválaszolva: 2016. január 16., 23:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése