Villanfófényes szőrtelenítés - lehet hatása a fertilitásra?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nemrég SHR tartós szőrtelenítésben részesültem, és pár villanást kaptam a petefészkem fölötti területre is. Az egyik petefészkem fölött, vagyis annak a környékén van egy régi, kezelt és már alig látszó hipertrófiás heg anyajegy-eltávolítástól. (Más szerint ez keloid volt, de állítólag az nem reagált volna az injekciókra.) Azt tudom, hogy a lézer nem hatol át a bőrön, viszont ez nem lézer, hanem az IPL-nek egy változata, ha jól tudom. A honlap új kiírásán E-light SHR szerepel, ami rádiófrekvenciás kezelést is magában foglal, viszont én csak SHR-re fizettem be. (Ezt majd meg kell tudnom a szalontól, csak jelenleg nem elérhetőek.) Ilyenkor (SHR, E-light) , azt olvastam, nem csak a melanin, hanem a fehérjék is vezetik az energiát. Párszor eléggé égetett a kezelés, de volt, hogy viszonylag magas intenzitásokat használtak, mert nem éreztem fájdalmat. A bőröm nagyon fehér, a szőrzetem sötét és erős. Ahogy utánanéztem, a 950 nm feletti hullámhosszakat kiszűrik, úgyszintén az UV-tartományt. A kérdésem az lenne, hogy ezek a sugárzások teljesen elnyelődnek-e a bőrben, illetve az az alatti szövetekben (nagyon vékony vagyok, alig van a hasamon zsír) , vagy esetleg eljuthatnak az ováriumig, és károsíthatják-e a petesejteket. Válaszát előre is köszönöm,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza szőrtelenítés témában

Az IPL kezelés amin ön résztvett nem hatol mélyebbre a bőrnél, a petefészkeket biztosan nem károsítja.

Kérdés: 2015. december 30., 12:24; Megválaszolva: 2016. január 15., 22:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
IPL villanófényes szőrtelenítés
Tisztelt Doktornő, IPL villanófényes szőrtelenítő gépet szeretnék itthoni használatra vásárolni.Fehér bőr és sok erős, sötét szőrzetem van...
Lezeres szortelelnites
Tisztelt Dr. Bodnar Edina! Lezeres szortelenito gepet szeretnek vasarolni, de szereknem elotte kikerni egy orvos velemenyet. On szerint van ertelme az ilyen...
Szőrös a lányom karja, lába
Kedves segítő orvosok! A kislányom születése óta igen szőrös. A háta, válla, mindkét lába, s karja. Voltunk már endokrinológiai vizsgálaton...
arc szörtelenítés
Tisztelt Hölgyem/Uram! A közelmúltban vettem egy szőrtelenítő gépet. A szakállamat és a bajuszomat akarnám vele epillálni véglegesen. De a...
mennyire hatasos a villanofenyes...
Tisztelt Doktor No/Ur. A villanofenyes szortelenitesi kezelesen szeretnek resztvenni, a labamon szeretnem. Sokaktol hallottam mindenfele torteneteket, meg...