Villanfófényes szőrtelenítés - lehet hatása a fertilitásra?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nemrég SHR tartós szőrtelenítésben részesültem, és pár villanást kaptam a petefészkem fölötti területre is. Az egyik petefészkem fölött, vagyis annak a környékén van egy régi, kezelt és már alig látszó hipertrófiás heg anyajegy-eltávolítástól. (Más szerint ez keloid volt, de állítólag az nem reagált volna az injekciókra.) Azt tudom, hogy a lézer nem hatol át a bőrön, viszont ez nem lézer, hanem az IPL-nek egy változata, ha jól tudom. A honlap új kiírásán E-light SHR szerepel, ami rádiófrekvenciás kezelést is magában foglal, viszont én csak SHR-re fizettem be. (Ezt majd meg kell tudnom a szalontól, csak jelenleg nem elérhetőek.) Ilyenkor (SHR, E-light), azt olvastam, nem csak a melanin, hanem a fehérjék is vezetik az energiát. Párszor eléggé égetett a kezelés, de volt, hogy viszonylag magas intenzitásokat használtak, mert nem éreztem fájdalmat. A bőröm nagyon fehér, a szőrzetem sötét és erős. Ahogy utánanéztem, a 950 nm feletti hullámhosszakat kiszűrik, úgyszintén az UV-tartományt. A kérdésem az lenne, hogy ezek a sugárzások teljesen elnyelődnek-e a bőrben, illetve az az alatti szövetekben (nagyon vékony vagyok, alig van a hasamon zsír), vagy esetleg eljuthatnak az ováriumig, és károsíthatják-e a petesejteket. Válaszát előre is köszönöm,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a szőrtelenítés témában

Az IPL kezelés amin ön résztvett nem hatol mélyebbre a bőrnél, a petefészkeket biztosan nem károsítja.

Kérdés: 2015. december 30., 12:24; Megválaszolva: 2016. január 15., 22:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?