Tetoválás

Üdvözlöm! Kriszti vagyok és pénteken csináltattam a felkaromra egy tetoválást. Most hétfő van, a tetoválás szépen gyógyul, hámlik, semmilyen problémám nincsen vele. A probléma, hogy ma reggelre, hogy ugyanazon a karon az alkaromra egy nagy duzzanat nőtt. Ez a duzzanat nem fáj, nincs elszíneződve, csak oda nőtt. Rögtön eszünkbe is jutott itthon, hogy biztos a tetoválás okozhatta valahogyan. Három napja hőemelkedésem van. Elmentem háziorvoshoz, akinek először csak megmutattam a duzzanatot. Azt mondta, ez egy csúnya gyulladás. Értetlenkedve nézett. Mikor megemlítettem neki a tetoválást. Rögtön rávágta, hogy onnan húzódott le. Kérdezte, van-e lázam. Mondtam, hogy három napja hőemelkedésem van. Antibiotikumot írt fel. Annyira ideges voltam egész nap, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy mégis mi és mitől gyulladt ott be? Ezt szeretném megkérdezni. Hogy mi gyulladt ott be? Nem is fáj. Mire lehet számítani az antibiotikumos kezelés után? Köszönettel! Kriszti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza gyulladás témában

Az alkaron lévő gyulladást nem okozhatta a felkaron lévő tetoválás, mert a nyirokutak a hónalj felé vezetnek. Valószínűleg megsértette valami az alkart, ami így befertőződött. Az antibiotikum megoldás lehet a bakteriális gyulladásra.

Kérdés: 2015. november 23., 16:47; Megválaszolva: 2015. november 27., 10:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Köszvény vagy orbánc?
Tisztelt DrÚr/Nő! Szeretnék segítséget kérni én már 15 éves testépítek és kb: 6 hónapja elkezdtem diétázni, amit már nem először...
Labujj gyulladás (élő hús)
Megjelent a bal lábujjam szelen a köröm melett egy furcsa gyulladás vagy mi. Olvastam olyanról hogy valami élőhús vagy mi. Egy kis idő után elhalt...
nem tudom mi lehet
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő Pár napja a fenekem vágatában megjelent egy pont. Ha hozzáérek kicsit fáj, ha bekenem szesszel, csip. Enyhén piros...
Duzzanat a pénisz felett
A péniszem felett balra a "szeméremdombon" megjelent 4 hónapja egy pattanás szerű dolog. Kinyomtam, kitisztítóttam, fertőtlenítettem gyorsan el is...
Tyúkszem gyulladás
Tiszteletem Doktor Úr, Doktor Nő. Édes anyukámnak tyúkszem nőtt elmondása szerint a láb ujjára, melyet ő próbált helyileg kezelni tyúkszem...