Szájzug repedés

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Tavaly júliusban kezdődött, hogy fájdalmasan kirepedezett mindkét szájzugom és közvetlen környéke. Elkezdtem Canesten-el kenni, ami átmeneti javulást hozott, elviselhetőbb lett, a repedezés megszűnt, de a viszkető, enyhén égő érzés megmaradt. Azóta, hol intenzívebben, hol kevésbé intenzíven jelentkezik, de nem múlt el. Most per pillanat ki is repedt egyik oldalt. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki az alábbi vizsgálatokat rendelte: fogászat, labor, gégészet, alhasi ultrahang. Minden negatív. Fogászatra rendszeresen járok, néhány hónapja volt is egy gyökércsúcs-rezekcióm. Kb. 1 éve van egy hidegre/melegre nagyon érzékeny fogam, de a röntgen nem mutatott semmit, egyéb problémáról nem tudok, bár több koronám és pótlásom van. A gégészeten javasolták, hogy szedjek Magne B6-ot és rendszeresen öblögessek szájvízzel. Azóta ezt teszem, semmi javulás. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza szájzug berepedés témában

Azt gondolom, hogy felszívódási zavar, vitamin- vagy vashiány okozza a tünetet. Szedjen B-vitamin komplexet és vasat, lokálisan kezelje Betadine oldattal.

Kérdés: 2015. szeptember 30., 09:47; Megválaszolva: 2015. október 15., 10:40
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szájzug berepedése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Apró kis problémának látszik, de nagyon zavaró és most már aggódom is, hogy karácsony óta, immár 4 hónapja nem tudom...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás