Nagyon hullik a hajam

Üdvözlöm! Az ügyben kerestem fel az oldalt, hogy megtudjam mi lehet az oka a kb. 1 hònapja kezdődő, nagyon erős hajhullásomnak. Hol is kezdjem?! Mindig is hullott, de utoljára ennyire nagyon a szülésem után (2014.április) de az utána elmùlt. Pont egy hònapja voltam a szokásos éves rákszűrésen, 2 hét mùlva megyek az eredményért. Az orvosom kért egy laborvizsgálatot is mivel március òta nem állt el a tejtermelésem. A laborvizsgálat eredményei: LH 3.1 mIU/ml FSH 4.0 mIU/ml Prolactin 6.9 ng/ml Progesteron 1.3 ng/ml E2 115 pg/ml Közben egy teljes vérkép is készült. Minimális vashiányt mutatott. Minden más a határértékdn belül volt. Megemlìtem még, hogy kb. 4 hònapja futni és diétázni kezdtem. Mára 14 kg-tòl szabadultam meg ami a terhesség alatt szaladt fel. A diéta pár 3 hònapig a szénhidrát szinte teljes visszaazorìtásábòl állt. Eddigi életem során sosem voltam ilyen fizikai megterhelésnek kitéve. 1.5 km-rel kezdtem, heti 4-szer. Ma már 10km hetente legalább 3 szor. Ja és miòta megszületett a lányom azòta állandòan össze van fogva a hajam. Éjjel is mert kelni kell hozzá. Az sem tesz jòt ha jòl tudom. Szòval tanácstalan vagyok. 2 hét mùlva megyek vissza a nőgyògyászhoz de minden hajmosást rettegve várok. Mikor a vizsgálaton voltam még semmi ilyesmi nem volt. Van egy fogam is amivel bajlòdom, de az már egy régebbi történet. Miért lehet ez most ennyire intenzìv hirtelen?! Mondom, mindig hullik szòval nem csak eltùlzom. Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza hajhullás témában

Kedves Kérdező!

Hajhullásnak sokféle oka lehet: hormonális (pl. pajzsmirigy csökkent működés) , vashiány, góc (pl. fogászati) stb.Laborleletével, panaszával keresse fel orvosát és bőrgyógyászt, valamint fogorvosát. Mindezek mellett szóba jöhet esetleg a hirtelen, talán nem eléggé fokozatos életmódváltás, nem megfelelő diéta és túlzott fizikai terhelés szerepe is. Kérje dietetikus tanácsát is az étrenddel kapcsolatban. (laborleletét a kérő orvos tudja értékelni) Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. szeptember 17., 15:56; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 22:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
COVID utáni hajhullás
Örökletes hajhullás
Korai hajhullás
Tisztelt Doktornő! Fiam 18 éves. 4 hónapja kezdődött a hajhullása. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7) ; AST: ...
Kemoterápia utáni ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 8 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki a...
Arcszőr hullás
Tisztelt Cím! A problémám a következő lenne: Kb. 1 éve begyulladt egy fogam, amit aztán gyökérkezés követett. Egy ideig elvoltam vele, majd...