Kínos - viszket!

Tisztelt Doktor úr! Szeretném kikérni véleményét az alábbi tünettel kapcsolatban: Pár hete kezdődött, a péniszemen fura piros pöttyök jelentkeztek, és van, mikor teljesen száraznak érzem, ami le is hámlik a makkom tetejéről. A makkot fedő bőr is piros és kiszáradtnak érzem. Eddig Kamilla teával, Canesten Plus-al, Aloe first-el kezeltem, aminek hatására hol eltűnnek, hol újra jelentkeznek. Ez még a kisebb gond, ugyanis néha elviselhetetlenül viszket, illetve, ahogy felhúzom a bőrt a makkomon, meglehetősen égető-kellemetlen érzés párosul hozzá. Doktor úr szerint mivel kelleni kezelni? Még egy kérdés: A cukorszintem magasabb a megengedettnél (10-11) , egyelőre a háziorvosom szerint elegendő diétáznom. Lehet-e a cukorbetegség és a tünetek között kapcsolat? Amit még tudni érdemes, hogy a párom 17 hetes terhes, akivel aktív nemi életet élünk. Gondoltunk gombás fertőzésre, de páromnak nincs fertőzésre utaló tünete, terhesség miatt minden hónapban ellenőrzés alatt áll. Hordozhat-e olyan fertőzést, ami csak nálam jelentkezik pl. ilyen formában? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Gomba témában

Gombás eredetű gyulladás valószínű. Van összefüggés a cukorbetegsége és a tünetek között. Ilyen magas vércukorérték esetén a diéta önmagában nem elegendő.

A partner is megfertőzheti.

Kérdés: 2015. július 21., 21:27; Megválaszolva: 2015. július 22., 13:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Övsömör meddig fertőző?
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba