Ótvar kezelése

Tisztelt Doktornő! A keddi napon jártam a bőrgyógyászaton, mert hámlani kezdett az ágyékom majd százforintos nagyságú hólyagok jelentkeztek a combomon, majd későbbiekben az arcomon is megjelent egy picike foltban. Az orvos azt mondta ótvar (mondanom sem kell, hogy ez milyen kellemetlen, pedig elég fontos számomra a higiénia) . Amióta kiderült, hogy mi ez nem terjed, oda figyelek mindenre. Antibiotikumot kaptam, és kevertetnem kellett egy olajos állagú kenőcsöt amibe csukamáj-olaj és betadine is van. A doktornő azt mondta addig nem fog meggyógyulni amíg sárga pörköket le nem áztatnom. A problémám ezzel az, hogy sehol sincsenek pörkök, naponta többször ásztatom a sebet kamillás vízbe, illetve a kenőcsöt vastagon rákenem, antibio-t szedem. A hólyagokról a bőr lehámlott az áztatástól és így a piros fájó-érzékeny tiszta foltok maradtak meg, illetve az ágyékomnál még mindig csak hámlik. Ma csütörtök van és semmi változás, csak csipő érzés jelentkezik. Mikor fognak megjelenni az említett pörkök? Valamit rosszul csinálok vagy ez más fajta ótvar? i ennek a kórlefolyása?

Dr. Bodnár Edina válasza Ótvar témában

A felületes hólyagok helyén szoktak pörkök megjelenni, de önnek valószínűleg a helyes kezelés miatt már nem lesznek. Folytassa a kezelést kb. 2 hétig.

Kérdés: 2015. március 26., 20:17; Megválaszolva: 2015. március 30., 15:50
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Elvakart mitesszer
Üdvözlöm doktornő! Körülbelül egy hete elvakartam egy mitesszert az állam és az ajkam között. Tünetet nem tapasztaltam, sebesedett, én pedig...
Lehet ótvar?
Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik ótvarral, az mennyi idő után látszik meg a bőrön? Fesztiválon voltam...
Ótvar és vírus
Tisztelt doktor!   Kisfiam, 2 és fél éves az óvodás testvérétől elkapott valami vírust. Arcán ótvarszerű tünetek voltak, barátnőm...
Ótvar után halvány folt
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kislányomnak sajnos Ótvaros lett az álla 1 hete. Szépen gyógyul, már nincs pörk rajta. Még megmossuk esténként kamillával...
Ótvaros kamillás kezeléssel
Tisztelt Dr.Csuth Ágnes Doktor Nő! Az első kamillás leáztatás után kislányomnak már nincs pörk (vastag sebréteg) hanem szép sima a bőr, de...