Allergia lehet?

Kedves doktornő! A 2, 5 éves lányommal kapcsolatos problémával fordulok önhöz. 5 nappal ezelőtt bárányhimlő szerű pont jelent meg az arcán ami 4 óra után eltűnt. Másnap ismét megjelent többedmagával. Megitattam vele egy kis vízzel kevert fél ampulla calcimusc injekciót.Pár órával később ismét előjött sokkal több. A hólyagok egymásba mosódva, az arcán, hónaljánál, lábszárán. Ezek a hólyagok üresek de püffedtek, mint az égési sérülteknél. Elmentünk vele az ügyeletre ott itattak vele allergia esetén alkalmazott folyadékot (Chlorphenamine elixir) , hazaengedtek, de 4 órával később újra kijött. El kezdtem hát kizárni mi lehet a kiváltó ok, az ételekkel kezdtem. Semmi eredményre nem vezetett egyelőre, a ruháit külön mosószer nélkül mosom, erős tisztítószert nem használok, háziállatunk nincs. A foltjai elég rapszódikusan jelennek meg számomra teljesen összefüggéstelennek tűnnek. Gyakran kijön étkezés után van amitől egyszer nem, aztán másnap mégis. Próbáltam kizárni a szinte szénhidrátokt, a tejtermékeket, húsféléket, gyümiket, zöldségeket és össze-vissza mászkálnak rajta. Alvás alatt azonban mindig kijönnek. Szerencsére van több szobánk, több ágyikó, és végigpróbálva különböző ágyneműkkel, ágyneműhuzattal, más pizsi, szappanmentes fürdés és kezdem feladni. Természetesen voltunk orvosnál, de mivel külföldön élek előjegyzésben vagyunk (várólista) , és szeretnék segíteni neki addig is. A kiütéseket nem vakarja sosem, észre sem veszi, nem fáj neki, és láza sincs, a kiütések gyakran feltűnnek és van amelyik eltűnik pár perc múlva van amelyik órákig kitart. Lehet ez allergia egyáltalán? Létezik ilyen? Vagy lehet hogy valami betegség van a háttérben. Az összes gyerekbetegségre megvan az oltása (himlők..) . Csatoltam egy képet az elalvás utáni 10 perc után így néz ki az arca. Köszönöm hogy végigolasta, maradok tisztelettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza urticaria témában

A kislánynak csalánkiütései vannak, melyet fertőzés, ételek váltanak ki leggyakrabban. Sajnos a kiváltó ok a tünetek jellegéből nem mondható meg, csak személyes vizsgálat, tesztek alapján. Addigis diétázzanak, és lokálisan alkalmazzon a tünetekre rázókeveréket.

Kérdés: 2015. március 11., 17:35; Megválaszolva: 2015. március 17., 21:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek