Anyajegy-eltávolítás

Tisztelt Doktornő! 31 éves 1 gyermekes anyuka vagyok. A fejemen található kicsi korom óta egy anyajegy, nagymamám, anyukám és testvérem fején szintén van ilyen, szintén a hajas fejbőrön. Elég nagy (7-8mm) , fodrászhoz is emiatt ritkán tudok járni, félek, hogy megsérül. Ősszel bevertem a fejem a szekrényajtóba, persze épp ez az anyajegy kapta az ütést, vérzett eléggé, de 1-2 hét után nyoma sem volt a sebnek. Mindenesetre úgy döntöttem, megnézetem és valamikor eltávolíttatom. Az első magán bőrgyógyászt felkerestem, azt mondta, teljesen rendben van, 3hét múlva leszedi, ha szeretném. Rákérdeztem a szövettanra, azt mondta felesleges. A legutolsó (2013-as) bőrgyógyászati vizsgálat véleménye alapján: "a hajas fejbőrön két, pigmentációt már nem mutató naevus." az említett anyajegy kb 7-8 mmes, szabálytalan szélű, karfiolszerű kinövés.Valóban eltávolítható egy anyajegy nem sebész által szövettan nélkül nyugodt lelkiismerettel? Ha viszont sebész vág, akkor maradhat kopasz folt a fejemen? Tanácstalan vagyok, mert eddig mindenhol azt hallottam, hogy anyajegyet sebész távolít el és szövettanra küldi. Zavaromban nem kérdeztem meg a bőrgyógyászt, milyen módon venné le, de gondolom lézerrel. Várom véleményét, köszönettel...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Anyajegy témában

A kép alapján jóindulatú, nem pigmentált elváltozása van. Inkább a sebészi eltávolítást javaslom a lézerrel szemben, így szövettani vizsgálat is végezhető.

Kérdés: 2015. március 07., 23:23; Megválaszolva: 2015. március 10., 16:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek