Aranyér utáni fertőzés?

Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz. Kb 2, 5 hónapja aranyerem volt, amire már máskor is a Hemorid nevezetű krémet használtam... Az aranyér elmúlt, de a viszkető érzés megmaradt és a mellékelt képen látható bőrelváltozás jött létre, ami kórosan viszkető érzést vált ki a végbélnyílásnál és környékén. Azóta elhasználtam 3 tubus Terbisil krémet és antihisztamin tartalmú tablettát is szedtem (Cetirizin) . A tünetek csillapodtak, de teljesen azóta sem múlt el. Most, hogy nem használom már a Terbisilt sem, újra intenzívebb a viszketés és maga a kinézete is ismét rosszabbodott. Kérem segítségét, mivel kezelhetném, hogy végleg megszűnjenek a tüneteim. Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm. Tisztelettel: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Aranyér témában

Maga az aranyér is okozhatja a panaszt. Szedjen a Cetirizine mellett Detralex tablettát, és használjon lokálisan Travocort krémet.

Kérdés: 2015. február 28., 14:44; Megválaszolva: 2015. március 09., 21:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése