Ekcéma a kézfejen

Tisztelt Doktornő! Kis korom óta atópiás ekcémám van. A tüneteket mindig sikerült csillapítani különböző szteroidos kenőcsökkel, de az utóbbi időben kb: 1 éve a fellángolás nagyon erős, sőt apró foltok jelentek meg egész testemen néhány hónapja. Természetesen jártam orvosnál, akik Advantan-t, később Protopic 0, 1% írtak fel különböző alkalmakkor, sok krémet, fürdőkenőcsöt stb... A probléma az, hogy amint abbahagyom a használatukat, a tünetek pár napra rá megint erősen fellángolnak. Erősen pirosak, ritkán viszkető, inkább érzékenyek a kezek. Ráadásul mintha be lennének néha dagadva, hámlanak. Mosószerek, tisztálkodószerek mind semlegesek. Parfümöt, vegyszereket nem használok egyáltalán. Úszni, szoláriumba nem járok. Igaz néha dohányzom. Betegségem ezen kívül nincs más. Tanácstalan vagyok, de főleg azért, mert esztétikailag nagyon szembetűnő. Esetleg milyen lehetőségek vannak még? Válaszát előre köszönöm: László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza ekcéma témában

Érdemes lenne allergiatesztet végezni, hogy kiderüljön mi tartja fenn az ekzémáját. Forduljon személyesen bőrgyógyászati allergológia szakrendelésre.

Kérdés: 2015. február 19., 16:07; Megválaszolva: 2015. február 22., 14:24
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése