érzékeny bőr

Kedves Dr.Bodnár Edina, Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. kb. három hónapja érzem, hogy a hátamon, főként közép tájon, vízszintesen az egész hátam szélességében vándorolva néha érzékeny a bőröm. Először az egyik anyajegyem tájékán éreztem, de azt megvizsgáltattam és azzal semmi gond nincs. Néha azt érzem, mintha kicsit égőn fájna, lüktetne, de sokszor nincs is ott semmi és nem piros, nem látszik rajta bármilyen elváltozás sem. Van pár pattanásom és néha ezeket érzem, hogy fájnak, ha neki dőlök valaminek, de máskor meg ránézésre nincs ott semmi. A bőrgyógyász megállapította, hogy kissé érzékeny a bőröm, amikor végig húzott valamit a hátamon. Lehetséges ez a stressz miatt? Olvastam több kérdezőt is a neten, de senki nem tudott meg konkrétan semmit, mi lehet a probléma. Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm. További szép napot kívánok! VDiana

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Viszketés témában

Gerincprobléma szokott ilyen jellegű panaszt okozni. Forduljon reumatológushoz. Ha érzékeny a bőre, akkor kezelje lokálisan Advantan krémmel és szedjen B-vitaminokat.

Kérdés: 2015. február 18., 10:59; Megválaszolva: 2015. február 22., 14:01
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mi lehet az oka?
Üdvözlöm! Az utóbbi időben egész testes viszketést, időnként piros pöttyöket, foltokat, szorszáll gyulladásokat tapasztaltam, van ahol jobbna...
Kontakdermatitis
Tisztelelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy milyen kenőcsöt használjak az Egyéb ágnes okozta irritativ kontakdermatitis Bőrszárasság...
Bőr viszketês
Ha melegviz éri a bőröm akkor kezdek viszketni.mitöl lehet a bőrön nem látni semmit.mitöl lehet segitségét kérném.
Viszketés
Tisztelt Doktornő! Évek óta fürdés, zuhanyzás után (hideg vagy meleg víz) erős viszketés kezdődik pár perccel a törölközés után, ami...
Bőrviszketés
Tisztelt Doktornő! Férjem háta főleg hőmérséklet változás hatására viszket. Látható elváltozás nincs rajta. Krémezés hatására sem javul...