Visszapigmentálódás

Üdvözlöm! 2014 Októberében sebészetileg szikével kimetszettek 2 anyajegyet a hátamon. Nem volt vele probléma csak kiálltak és pont a melltartópánt vonalába estek. A szövettani eredményem is jó lett. Intradermalis naevus pigmentosus az eltávolítás az épben történt. Azt hittem ezzel el is felejthetem a két kis,, szörnyet" de sajnos az éves szűrés alkalmával kiderült hogy az egyik hegemben visszapigmentálódás látható egy 3mm-es csíkban. Készült róla fotó és a bőrgyógyász szerint figyelni kell. Azt mondta ne aggódjak, de én mégsem vagyok nyugodt. Elképzelhető hogy a szövettant figyelmetlenségből elrontották és mégsem az épben történt a kimetszés? Felek hogy nehogy valami rosszindulatú legyen! Meddig érdemes ezt egyáltalán csak,, figyelgetni"? Azon gondolkodtam hogy felkeresem a műtétet végző sebészt és újravágatom. Ön szerint lehetséges ez? Válaszát előre is köszönöm. Mónika

Dr. Bodnár Edina válasza heg témában

A dermalis naevusok mélyen az írhában helyezkednek el, bőrszínűek, ezért nehéz őket épben eltávolítani. Visszapigmentálódás esetén érdemes a területet újra kimetszeni.

Kérdés: 2015. február 18., 08:05 ;Megválaszolva: 2015. február 22., 13:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Pörk leválása utáni piros folt
6 éves kislányom arcát az óvodában megkarmolta egy csoporttársa, elég mélyen. A seb nedvedzett, majd pörkösödött. Azóta a pörk levált, de a...
contractubes gél
Tisztelt Doktornő, Kb. 20 cm.es műtéti heg kezelésére fél éve alkalmazok contractubex gélt. A hegen azonban továbbra is zsugorodások, ráncok...
Szabályos kör alakú kiütés/heg
Tisztelt Doktornő! A bal vádlimon tegnap este vettük észre a képen látható kiütést/hegesedést. Szabályos kör alakú tapintésra a széle...
forradás eltüntetése
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Sajnos volt egy kisebb balesetem, ami miatt az orrom alatt felszakadt a bőröm. Nem varrták össze, de szerintem kellett volna....
Érzékeny a bőr a makk alatt...
Tisztelt Doktornő! Életemet eddig rövid fitymafékkel éltem. A fitymafék műtétjére tavaly nyáron került sor. A műtét jól sikerült. A...