Herpesz továbbfertőzés elkerülése

Tisztelt Doktornő! Influenza fertőzéskor a szájamnál hólyagos bőrgyulladás, herpesz jött ki. Néhány nap múlva erős herefájdalmat éreztem és a nemi szervemen is bőrgyulladást észleltem. a bőrgyógyász szakorvos megállapította, az is herpesz, és nagy adag Herpeszin gyógyszert rendelt. A gyulladás elmúlt. Kérdésem: van-e valamilyen kezelés, gyógyszer, vagy bármi, hogy elkerüljem a továbbfertőzést? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Herpesz témában

Ha elmúlt a herpesze, akkor nem fog tovább fertőződni. Az influenzával együtt járó láz hozta ki a szervezetben már jelen lévő herpeszvírust. Szedjen C-vitamint.

Kérdés: 2015. február 16., 17:59; Megválaszolva: 2015. február 18., 17:02
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése