Visszatérhet az acne?

Tisztelt Doktornő! Korábban bőrprobléma miatt Roaccutant (20 mg/nap) szedtem 10 hónapig. E gyógyszer mellé a Cypromix gyógyszert javasolták a Bőrgyógyászaton. Az arcbőröm szépen rendbe jött, aminek nagyon örülök. A Roaccutan-os kezeléskor használt arctisztítót és krémet továbbra is használom (La Roche Posay Effaclar habzó gél és Effaclar Duo+ krém) . Most egy másik fogamzásgátló tablettát fogok elkezdeni szedni, a Lindynette 20-at. A váltás oka, hogy a Cypromix szedése mellett valami oknál fogva többször volt hüvelyi fertőzésem. Korábban is a Lindynette 20-at használtam (a Cypromix használata előtt) közel 6 évig. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben a gyakori mellékhatások között (10-ből 1-nél) a Lindynette 20 betegtájékoztatójában feltüntették az acne-t, számíthatok -e az acne újbóli visszatérésére? Esetleg előfordulhat, hogy ettől a gyógyszertől alakultak ki az arcomon a zárt comedók, és a hyperaemiás papulák? Ha ez az egész bőrprobléma a gyógyszer mellékhatása, mennyi idő alatt várható, hogy újra jelentkeznek a tünetek az arcbőrömön? Amennyiben visszatér az acne, ismételten csak a Roaccutan-os kúrával kezelhető? Lehet üldözési mániának tűnik a fokozott aggodalmam, de annyi "munkával" járt, mire kitisztult a bőröm, nem szívesen kezdeném el újból...Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Acne témában

A hormon tartalmú gyógyszerek egyes embereknél acnét váltanak ki, és sajnos nem jósolható meg, hogy kinél fog jelentkezni. Amennyiben a gyógyszerszedés mellett romlottak a bőrtünetei, akkor gyógyszerváltást javaslok.

Kérdés: 2015. február 04., 23:57; Megválaszolva: 2015. február 08., 22:19
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór