Pattanás szerű elváltozás

Tisztelt Doktornő! Karácsony előtt ellátogattam szülővárosomban egy bőrgyógyászhoz, aki a bőrön keletkezett elváltozásra javasolt egy kezelést, ezzel kapcsolatban szeretném a véleményét és tanácsát kérni. Pécsi lakos vagyok, Pesti vizsgáim miatt nem tudok orvoshoz menni a köv. hetekben. A probléma a következő: a hímvesszőn megjelent 4 pattanásszerű elváltozás, ebből 3 egymáshoz közel, 1 valamivel feljebb. Ezek nem viszkettek, nem duzzadtak, nem volt piros udvaruk. A Doktornő egyből megnyugtatott, hogy ez gyakori jelenség, nem veszélyes, nem kell vele orvoshoz rohanni, mondta a nevét is az elváltozásnak, de sajnos nem írtam fel. Az InfectoDell napi 2x alkalmazását javasolta és tájékoztatott, hogy lassú gyógyulás várható. Körülbelül 2-3 hetes kezelés után az elváltozások véleményem szerint kisebbek lettek, de enyhén megmarta a környező bőrfelületet a folyadék, bőrpír alakult ki és nem igazán tudom eldönteni, hogy javul-e a helyzet. Javasolt volt továbbá Betadine kenőcs párhuzamos alkalmazása, ami addig nem történt meg. Tisztelettel szeretném megkérdezni Önt, hogy meg tudná-e mondani a leírtak alapján milyen elváltozást diagnosztizálhatott a kollégája, továbbá, hogy miért nem múlt el az elváltozás, és végül az utolsó kérdésem az volna, hogy a párom szervezetében, ahogy ő mondta benne van a szemölcs "vírus" (arra való hajlam) , van-e okunk emiatt félni attól, hogy szexuális együttléteink alatt Ő is "elkapja" ezt. Kollégája az utóbbi kérdésemre azt válaszolta, hogy ettől nem kell félnünk, nem veszélyes a dolog, azonban akkor még nem tudtam a szemölcsre való hajlamot, nem tudom változtat-e ez bármin. Betadineos kezelés aktus előtt nyújt védelmet? Óvszer sajnos nem fedi teljesen az elváltozást. Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Molluscum contagiosum témában

Molluscum contagiosum nevű vírusfertőzése van, mely csak a bőrt fertőzi. Használja tovább a doktornő által javasolt kezelést!

Kérdés: 2015. január 16., 09:51; Megválaszolva: 2015. január 23., 15:51
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések