Pikkelysömör - mennyire kell megijedni?

Tisztelt Doktornő! A 9 éves kisfiamnak mindkét könyökén pikkelysömör alakult ki (50 Ft-es nagyságú) . A rendelésen nem mondtak többet csak írtak rá krémet. Az internetek keresgélve sok helyen említik, hogy ez a későbbiekben hajlamosít érrendszeri megbetegedésekre. Ez nagyon megrémített, mert a kisfiam szívét újszülöttként műtötték (Nagyér transzpozíciós műtétje volt és immunbeteg is. Immoglobulin hiánya van és a T sejt száma is alacsony. De nem betegesebb a kortársainál. Gyógyszert nem kell szednie) . Mire lehet ezután számítani? Milyen idős korban jelentkezhetnek ezek a szövődmények? Mennyire kell megijedni? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza psoriasis témában

A pikkelysömör nem hajlamosít érrendszeri betegségre, de a pikkelysömörös betegek esetében gyakoribb a metabolikus szindroma és az elhízás is. Egészséges életmóddal (étrend, mozgás) a szív-érrendszeri betegségek megelőzhetőek.

Kérdés: 2015. január 06., 10:41; Megválaszolva: 2015. január 12., 16:38
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon