Mi baja lehet a lányomnak?

Tisztelt Dr.Nő! Van egy 9éves kislányom akin már lassan több mint 1éve néha megjelennek valamilyen"kiütések".Hirtelen jelentkeznek és egy éjszaka alatt egy kis pöttyből nagyon csunya nagy és kemény udvaru (vagy sötét piros vagy már lilás) közepén fehér vagy zavaros szinü hólyag.Ezek ha szerencsénk van elmulnak ha bekenjük (sol merbromin-nal és burow krémmel) ha nincs szerencsénk akkor sebészeti uton kell megnyitni őket.Általában nagyrészt csak a hasán és a mellkason jelennek meg, a csunyábbak az alhason szoktak lenni. Már voltunk magánúton bőrgyogyásznál ott kaptuk a sol merbromint, de mivel ekcémás a bőrünk ezért az volt a válasz hogy igy regáll a szervezete a betegségre. Az sztk-ban nem tudtak semmit mondani ahogy a gy.orvosnál sem minden helyen azt kaptuk hogy nem tudják hogy mi lehet ez de ha megnyitják akkor utánna egy darabig nincs.Vettek már kenetet is abban az szerepel hogy staphylococcus baktérium van benne de ezután nem történt semmi. Már tul vagyunk egy torok kenet vételen az egész családnak de ott minden rendben kórokozó nem található. Már rettegünk ha megjelenik valami a kislányon nembeszélve az iskolai hiányzásokról.Próbáltunk már kivonni ételeket hátha attől pl.lekvár vagy szalámifélék, de mindezek ellenére is kijönnek.Volt olyan orvos aki azt mondta hogy az iskolai stressztől van! Probálunk egészségesen étkezni amennyire csak lehet de már nemtudok mihez és hová fordulni ugyérzem megrekedtem és már nemtudjuk nézni ahogy állandoan sebészet előtt rettegve ülve sir a kislány mert tudja mi vár rá odabent, ahol érzéstelenités nélkül nyitják meg és nyomják ki ezeket a hólyagokat.Remélem mindent leirtam ami szükséges és már eredményünk van rőla, hogy egy kicsit megkönnyitsem a dolgát a véleményezésben. Nagyon szépen köszönöm hogy időt fordit ránk, válaszát előlre is köszönöm! Tisztelettel: Buboriné Harnos Enikő és Bubori Blanka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Staphylococcus fertőzés témában

A staphylococcus baktérium a normál bőrflóra tagja, ami atópias bőrön könnyebben elszaporodik. Kenjék a bőrét Lipikar AP baume + testápolóval, ami megakadályozhatja a tünetek újbóli megjelenését. Ha újból megjelenne a tünet, akkor rögtön kezdjék el kenni Fucicort kenőccsel és kössék be.

Kérdés: 2015. január 02., 20:59; Megválaszolva: 2015. január 04., 14:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór