Ajakherpesz

Tisztelt Doktornő! Visszatérő "vendék" nálam az ajakherpesz. Kérdésem az lenne, hogy mennyiben tudom azt kivédeni, hogy feleségem is elkapja. Azon túl természetesen, hogy amennyiben megjelenik, nem érintkezünk. viszont ha épp tünetmentes az ember, akkor nem is adom át? Azt is olvastam, hogy akár a nemi szervekre is átterjedhet. Ez még inkább aggaszt. Kérném szíves válaszát, hogy milyen óvintézkedések mellett tudok úgy normál párkapcsolatban élni, hogy ne legyen se bennem, se páromban félelem, hogy elkapja. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HSV témában

Sajnos tünetmentes állapotban is átadhatja a vírust. A HSV a szájon és a nemi szerveken is okozhat hólyagokat. Óvszerrel megakadályozható a nemi szervekre való átterjedés.

Kérdés: 2014. december 16., 15:39; Megválaszolva: 2014. december 17., 22:10
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Idegentest a szervezetben
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór