Fertőzés?

Tisztelt Doktornő! Én egy nagyon aggódós anyuka vagyok, ezért előre is elnézést kérek, hogyha furcsának találja a kérdésemet. Párommal babakocsival sétáltattuk 11 hónapos kislányunkat, mikor a kabátzsebemből kirántottam véletlenül a textil telefontokomat. Mire észrevettem, akkorra egy ápolatlan egyén felvette, de mivel nem találhatta számára megfelelőnek, eldobta. Párom visszament érte és papírzsebkendővel felvette, abba belehajtogatta úgy, hogy nem ért hozzá, és így beletettük a babakocsi alsó hálós tárolójába. Mikor hazaértünk, félve az esetleges fertőzésektől, a papírzsebkendőbe csomagolt tokot, párom gumikesztyűs kézzel kidobta, majd a babakocsit összecsukva eltettük. Másnap viszont én a hálós részt puszta kézzel leszedtem a babakocsiról és fertőtlenítő spray-vel befújtam. Egyébként a kézmosás sem maradt el, néha már túlzásba is visszük. A kérdésem az lenne, hogyha esetleg rühös lett volna az egyén, akkor így megfertőződhettünk-e? Vagy a babakocsi textil részébe megbújhatott-e a rühatka? Kell-e valami óvintézkedés? (Nylonos becsomagolás 3 napig, stb.) Mivel azóta nem merem beletenni a kislányt a kocsiba. Ezt azért kérdezem, mert azt olvastam, hogy csak szoros testi kontaktus útján terjed a rüh emberről-emberre, viszont így nem értem, hogy akkor hogy lehet pl. autó üléshuzat terjesztő közeg? 3 nap után, ha elpusztul élelem hiányában, akkor miért kell a nylonos csomagolás? A másik kérdésem, hogy ilyen kisgyermek korban léteznek már megjelent anyajegyek? A kislányom vállán van két apró anyajegynek látszódó bőrelváltozás. Kell vele foglalkozni? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: Egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Rüh témában

Az atka szoros kontaktussal terjed, ezért nem valószínű hogy megfertőződtek. Ha nagyon tartanak a fertőzéstől, akkor 2 napra zárják le a tárgyakat amihez hozzáért a telefontok.

Anyajegyek már születéskor is megjelenhetnek.

Kérdés: 2014. december 05., 18:31; Megválaszolva: 2014. december 09., 11:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések