HPV vírusos szemölcs fertőzés szájon

Tisztelt Doktornő! A felső ajkamon kb. 2-3 éve van egy szemölcs(Atopiás dermatitis) , amit ártalmatlannak véltem, főleg miután egy éve a lakóhelyem bőrgyógyásza csak egy kenőcsöt írt fel rá anélkül, hogy megvizsgálta volna közelebbről... A ami napon viszont elmentem a Kútvölgyi Klinikára egy nagyon jó bőrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy egy ez egy 1x1 mm nagyságú, a bőr nívójábólkiemelkedő, bőrszínű-fehéres- papula/szemölcs. A cupidoív alatt még található egy 1/3 mm nagy hasonló bőrelváltozás is. Jelenleg keresek egy TB-s megbízható szájsebészt, aki ezt megfelelően el tudná távolítani. 20 éves vagyok, a szüzességemet pedig a jelenlegi párommal vesztettem el 1, 5 éve. Az volna a kérdésem Önhöz Doktornő, hogy ha ennyi idő alatt nem terjedt tovább a számon, illetve a számba a szemölcs, akkor vajon a nemi együttlét alatt, a párom nemiszerve is fertőződhetett? Illetve én tovább fertőződhettem ettől odalent? Látható szemölcs nincsen nála, viszont érdemes volna bőrgyógyászhoz küldeni? Mondhatni megijedtem a diagnózistól, ezért válaszaiért nagyon hálás volnék! Minden jót!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Szemölcs témában

Nem biztos, hogy HPV okozta a szemölcsöt az ajkán. Ha HPV váltotta ki, akkor megfertőzhette a barátját. Tünetmentes állapotban felesleges orvoshoz fordulni, mert a tünetmentes hordozást nem kell kezelni.

Kérdés: 2014. november 06., 20:19; Megválaszolva: 2014. november 18., 12:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon