Kiégetett anyajegy kezelése

Tisztelt Doktornő/Úr! Tegnap égette ki bőrgyógyász a mellkasomon lévő kisebb anyajegyet. A helyén most egy rózsaszín mélyedés látható, nem túl szép látvány, Irix sprayt használok rá. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mennyi idő múlva moshatom ki a sebet vízzel, mikor használhatok tusfürdőt, egyéb kozmetikai szereket, illetve mennyire óvjam a napfénytől? Ha ragtapasszal leragasztom, amikor megyek valahova, az árt neki? Illetve mennyi idő múltán tűnik el a heg, vagy javul az állapota? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a anyajegy témában

Tisztelt Kérdező! A sebet nem kell vízzel kimosni, de gyors zuhany lehetséges, csak ne áztassa a sebet. Amíg nem hámosodott ne használjon semmit az adott területre, csak amit a bőrgyógyász kolléga javasolt, gondolom a kezelés után ellátta utasításokkal. Ragtapasszal nyugodtan leragaszthatja és a nyáron védje naptól, hogy nehogy bebarnuljon a helye. A heg nem fog elmúlni(igaz függ az eltávolítás mélységétől is hogy milyen marad), de javulni fog az állapota, amely több hónap is lehet.

Kérdés: 2014. május 22., 21:36; Megválaszolva: 2014. május 26., 14:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?