Nem nő egy foltban a szakállam

Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Egy 5 forintos nagyságú területen serdülő korom óta nem nő a szakállam, és úgy vettem észre hogy talán nő is fokozatosan ez az üres rész. Nemrég voltam teljes kivizsgáláson: fogászat, hasi ultrahang, teljes vér-vizelet vizsgálat, immunológiai vérvizsgálat, fül orr gégészet, arckoponya röntgen. Minden negatív lett, egyedül a fül orr gégészeten találtak "staphylococcus" nevű bakteriális fertőzést, amit antibiotikummal kikezeltek és el is múlt a fertőzés. Urológián is voltam, megtapogatták a hasam és semmi elváltozást nem találtak. Van azonban varikokele viszszértágulatom illetve mellékhere cystám is amelyek tünetmentesek, és az orvos szerint ezek nem befolyásolják a szakáll foltot. A bőrgyógyász az összes lelet kiértékelése után Elocom oldatot írt fel, amit elhasználtam 3 hét alatt, de semmi változás. Szedtem Forcapil vitamintablettát is haj és szőrnövekedés serkentésére, de az sem használt. Az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú vizsgálatokra kellene még elmennem? Mindenhol az immun betegséget olvasom, már innen is kaptam ilyen választ, viszont nem tudom, hogy konkrétan milyen vizsgálatok szükségesek, milyen típusú orvoshoz kellene tovább mennem. Köszönettel: K. M.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a szakáll témában

Tisztelt Kérdező! Semmilyen vizsgálat nem kell, korrekt módin kivizsgálták. Nem kell a háttérben valamit is találni. Amit lehetett, azt kizárták. Most már kezelni kell csak, türelemmel. Bőrgyógyász kezeli ezt a problémát. Tisztelettel: Stehlich Gábor

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2014. május 19., 15:36; Megválaszolva: 2014. május 21., 06:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?