Rózsahámlás vagy nem?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Úgy három hete egy viszonylag nagyobb kiütés jelent meg a derekam környékén. Viszketett, de nem volt vészes. Először azt gondoltam, hogy valami kidörzsölte, de azután szaporodni kezdett a hátamon és a törzsemen, apróbb kiütések formájában. Nem volt fájdalmas és halványak voltak, enyhén viszkettek. Felkerestem egy bőrgyógyászt, aki azt mondta, hogy ez Rózsahámlás és hosszabb idő múlva el fog múlni magától. Azt mondta ha lehet ne érje víz és ne kenjem semmivel, ám mégis felírt ennek ellenére egy gyógyszertár által kikevert Ftorocort kenőcsöt. Valószínűleg ott követtem el a hibát, hogy bekentem a felírt kenőccsel a kiütéseimet több helyen és többször is. Mikor úgy éreztem, hogy nemhogy nem lett jobb tőle, hanem kifejezetten rosszabb lett, akkor abbahagytam, ám úgylátszik, hogy talán már későn? A kiütéseim ugyanis sokkal pirosabbak lettek és immáron néha fájdalmasak is. Ráadásul még mindig úgy veszem észre, hogy terjednek, egyre több lesz belőlük, főleg a törzsemen, de mostmár olyan helyeken is megjelentek, ahová a Rózsahámlás nem szokott terjedni, pl. a karjaimon, kézfejemen, lábaimon, lábfejemen, arcom alján. A törzsem és a hátam már nagyon csúnya és hiába tartok be minden utasítást, hiába ügyelek, hogy ne érje víz, ne izgassa semmi, nem csak hogy nem múlik, de úgy veszem észre, hogy egyre rosszabb lesz. Én már elsőre sem voltam biztos a bőrgyógyász diagnózisában, mert emlékeim szerint nekem már volt Rózsahámlásom, úgy kilenc-tíz évvel ezelőtt és az nem jön többször, ráadásul túl vagyok már azon a koron (45 éves vagyok), amikor ez jelentkezni szokott, de értelemszerűen nem akarok vitába szállni egy szakorvossal. Fogalmam sincs, hogy mitévő legyek. Legutoljára már a kezelőorvosom azon gondolkozott, hogy szteroidot írjon, ám végül Aerius tablettát kaptam, de úgy veszem észre, hogy az sem segít. Kezdek kétségbeesni. Kérem segítsen, mi lehet ez és milyen kezelést javasolna számomra? Esetleg váltsak szakorvost? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a kiütések témában

Tisztelt Kérdező! Látatlanban nem tudok segíteni, de a leírtak alapján nagy valószínűséggel lehet rózsahámlás, ami 6-8 hétig is eltart és szóródhat főleg ha zsíros krémmel kezelte(nem tudom a kapott kevert Ftorocortos kenőcs mennyire volt zsíros). Fénykezelés segíthet a panaszain, melyre általában a bőrgyógyászati szakrendelők keretén belül van lehetőség.

Kérdés: 2014. április 18., 23:33; Megválaszolva: 2014. április 21., 18:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?