Lehet, hogy herpesz és fertőz is?

Tisztelt Doktornő! Visszatérő problémám miatt fordulok Önhöz. Pár éve kialakult egy fertőzés az orromban. Jellegét tekintve leginkább a herpeszhez hasonlítható (nem volt még herpeszem, de a tünetek leírása alapján gondolom).Először viszket és megduzzad az orrom, majd ilyen hólyagszerű göbök keletkeznek rajta, amik gyorsan (1nap)kifakadnak és ilyen sárgás, varszerű valami marad kb 2 hétig. Ez viszket és fáj is, nagyon kellemetlen. Ha az orromban van, folyton leszedem, mert zavar a légzésben. Most azonban már harmadszor az orromon kívül jelentkezett, ami rendkívül zavar, mert nagyon csúnya látvány. A háziorvosom antibiotikumot írt fel és a Bactroban kenőcsöt, de nem igazán használnak. Most viszonylag rövid időn belül - nincs két hónapja az előzőnek- megint kijött az orromon, csak máshol. A régi fertőzés helyén piros a bőr, gondolom a hámréteg sérülése miatt. Azt szeretném tudni, hogy mi ez a betegség és hogyan lehet megszabadulni tőle, mert lassan nem merek kimenni az utcára.Illetve azt, hogy fertőző-e? Csatoltam képet is, hogy könnyebb legyen beazonosítani. Várom válaszát. Tisztelettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a hólyagos bőrelváltozás témában

Baktériumfertőzés okozza a tünetet. Mivel visszatérő a probléma érdemes lenne egy mikrobiológiai mintavétel, tenyésztés és célzott kezelés.

Kérdés: 2014. április 01., 20:04; Megválaszolva: 2014. április 06., 21:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség