Szemölcs fertőzés kockázata

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Szemölcsöt okozó vírus mennyi ideig marad fertőzőképes kilincsen, BKV kapaszkodón? Ha megfogtam egy ilyet, illetve kezet fogtam szemölcsös kezű emberrel, és rövid időn belül kézmosás nélkül megyek wc-re, át lehet-e vinni így a vírust genitáliára? Nem volt még ilyen panaszom, de mivel a kezemen, talpamon volt már szemölcs, rettegek, hogy ennél kényesebb területről kell egyszer eltávolítani. Jelenleg havonta 8000 Ft körül költök kézfertőtlenítőre. Szeretnék változtatni ezen. Köszönöm a megtisztelő figyelmét, válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza szemölcs témában

Ne aggódjon, a kézen lévő szemölcsöket eltérő HPV okozza, mint a nemi szerven lévőket, ezért kézfogással, buszon, stb. nem terjed a vírus.

Kérdés: 2014. március 24., 15:53; Megválaszolva: 2014. március 31., 19:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon