• Szolárium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdekelne, hogy mi a károsabb az emberi szervezetnek: 10 perc szolárium, vagy 10 perc napon töltött idő? A jobb eredmény tudom, hogy a szoláriumnak szól, ha bőr barnítása a cél (márpedig legtöbbször az). És ha szoláriumba megy az ember, akkor is ajánlatos a bőrt bekenni naptejjel?

        WEBBeteg szakértő válasza a szolárium témában

        Tisztelt Kérdező!

        Erre a kérdésre, nincs jó válasz, mert mind a kettő káros. 10 perc napon töltött idő alatt nem éri a bőrt annyi UVB és UVA sugárzás, mint 10 perc szoláriumban, de több UVC sugárzás éri. Ha szoláriumba megy az ember, akkor barnulni szeretne, ezért ne kenje be magát naptejjel. Bőrgyógyászati szempontból én azt ajánlom, hogy ne járjon szoláriumba, és ne is napozzon, vagy csak mértékkel, ez azt jelenti, hogy napon 10 és 15 óra között ne tartózkodjon, utána is csak kb. fél órát napozzon. Max.heti 10 perc szolárium még megengedhető.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-26 20:09:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: