Mi legyen a következő lépés a pattanások kezelésében?

Tisztelt Doktornő/Úr! Sotret gyógyszert szedek amivel már elértem az a szakaszt, hogy újabb pattanások nem jönnek ki, viszont a régieknek megmaradt a helye ilyen kis folt formájában, és viszonylag sok van ezekből. Tudom, hogy vannak kifejezetten erre a való kezelések de tudomásom szerint ezeket a gyógyszer miatt nem lehet alkalmazni, mivel, hogy érzékenyebb a bőr a jelenlegi állapotában. Tehát a kérdésem az lenne, hogy mit lehetne tenni amivel ezek a foltok halványodjanak legalább, de a nem irritálja a bőrt sem? A másik kérdésem az lenne, hogy maradt pár mitteszer (3-4 db) . Megpróbáljam őket kinyomni (persze óvatosan kiáztatva, gőzölve stb...)? Félek hogy begyulladnak és pattanás lesz belőlük, így viszont nem túl szépek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza pattanás témában

Tisztelt Kérdező!

A Sotret kezelés kb. 6 hónapos kúra. Ha ennek vége, külső kezelést kell folytatni.

A mitesszereket kozmetikus tisztítsa szakszerűen, ne Őn nyomkodja, mert azok is heggel fognak gyógyulni.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2013. június 15., 23:28; Megválaszolva: 2013. június 17., 07:45
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros folt/ kiütés/
Kedves Doktornő! Két-három hete egy kis piros folt jelent meg az arcomon jobb oldalt az orromhoz közel.Először azt hittem,hogy pattanás lesz,mintha...
Roaccutan kis dózisban
Kedves Doktornő! Körülbelül másfél éve kipattogzott a bőröm, amivel korábban soha semmi problémám nem volt. Kivizsgáltattam magam, minden...
Pattanás kezelése
Kedves Doktor Úr/Doktornő, Pár hónappal ezelőtt Davercin gélt és Skinoren krémet írt fel nekem bőrgyógyász pattanásaim kezelésére. Miután...
Fülcimpában egy pattanás
Fülcimbámba egy pattanás van, és egyszer kicsit megnyomtam és olyan hangja volt mint amikor konyomok egy pattanást, az volna a kérdésem mit tegyek és...
Mellbimbó pattanás
Kedves Szakértő! Már második alkalommal jön elő a mellbimbómon pattanás, nem az udvarán hanem magán a bimbón. Előző alkalommal magától...