fototoxicitás

Tisztelt Doktornő/úr! 5 napja a gennyes mandulám miatt antibiotikumot (Doxycylin AL 200mg 10db) kaptam, sajnos megfeledkeztem róla, hogy az orvosom azt mondta kerüljem a napfényt. Így a szedés követő nap kb. 15-20 percig napon tartózkodtam az arcom teljesen lepirult, mintha leégett volna, mostanra 3 foltban maradt meg a pirosság, amik nem akarnak elmúlni. Mennyi idő alatt tűnik el? Kenjem valamivel ami felgyorsítja a gyógyulást? Köszönettel: Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza fototoxicitás témában

Kb. 2-3 hét alatt el fog halványulni a folt. Keülje a napfényt, használjon fényvédő krémet és kenje a foltokat Locoid krémmel.

Kérdés: 2013. június 11., 21:23; Megválaszolva: 2013. június 12., 19:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás