3. basalioma műtét után nyirokmirigyek duzzanata

Édesapám homlokon lévő sebének kivétele (3.27.) utáni 2. nap felduzzadt a homloka, ho szerint savóval telítődött, kb. 1 cm-rel megemelve a homlok izmát, bőrét. Majd a következő napon elkezdtek nőni a feji nyirokmirigyek, mind a nyakszirten, mind a fül mögött és előtt. Főként a bal o. -on. Láza is volt. Erősen fájt a feje. Vérnyomás 179/72-ra ment, pulzus 73. Egyébként alacsony v. normális. Antibiotikumra lassan csökkentek a nyirokmirigy duzzanatok, a homlok azonban még duzzadt, a sebből sárga savó távozik. Kell-e félni áttéttől vagy egyéb fennálló tumortól. Korábban volt seb az orrnyergen és jobb szem alatt. Az szépen gyógyult. Más korábbi probléma a prosztata megnagyobbodás és hólyagban laposan kúszó árnyék. Citológia lelet 1-2 hét múlva kész. Milyen vizsgálatra, szűrésre van szükség még? Van-e a kimetszésen kívül szeíidebb módszer a sebek kiújulása ellen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza basalioma témában

Tisztelt Kérdező!

A kialakult gyulladás nincs összefüggésben a tumorral, biztos nincs áttét, az hogy egészben sikerült-e a basaliomát eltávolítani az a szövettani vizsgálatból fog kiderülni. A basaliomát műtéttel érdemes eltávolítani, mivel az a leghatásosabb, megelőzésében a fényvédelem játszik szerepet és fontos a rendszeres bőrgyógyászati vizsgálat, hogy hamar felismerésre kerüljön.

Kérdés: 2013. április 06., 23:17; Megválaszolva: 2013. április 14., 12:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szövettani lelet
Érdeklődnék hogy a szövettani leleten mit jelent a következő: a cytomorphologiai atypia közepes mértékű, a sejtek között osztódások kivehetők....
Éedesanyám leletének magyarázata
Tisztelt Doktornő! Édesanyámat pár napja műtötték. Szövettani lelete a következő: Makroszkópos leírás: Bőrdarabka felszínén 14 mm...
Visszatérő basalioma az arcon
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő. Az arcomon már kétszer volt basalioma. Az egyiket műtötték a másikat fagyasztották. Most megint...
Dg: Carcinoma basocelluláre cutis ...
A fent leírt dg-t kaptam, az egyik szél érintettségével, kimetszés után. Mi a teendő ezután? A bőrgyógyászomban nem bízom meg, mert aműtétet...