Mitesszerek a fiamon

Tisztelt Doktornő! Kisfiam 6, 5 éves. 2-3 hónapja az arcán (a füle előtt-alatt) és a felkarján megjelent néhány mitesszer, és azóta is folyamatosan van neki, kicsit rücskös is a bőre ezeken a helyeken. Nem történt étrendbeli változás, nem váltottam mosószert, viszont igaz, hogy a 127 cm-hez 37 kg, tehát jó súlyban van. Egyszer (kb. egy éve) szúrópróbaszerűen mértem neki éhgyomri vércukrot, ami 7, 8 lett, hívtam a gyermekorvost és azt mondta, ne aggódjak, ha nem ismétlődik és normalizálódik, nincs teendő, így is történt. Mindig is voltak olyan időszakai, amikor "keresztbe nőtt", szerencsére most inkább hosszban. Van-e ezzel a bőrproblémával valamilyen teendő, milyen szakorvosi vizsgálatot javasol? Aggódjak-e esetleg a pajzsmirigy-működése miatt? Köszönöm válaszát: Andrea

Dr. Tóth Gyöngyi válasza mitesszerek témában

Tisztelt Kérdező!

Javaslom keressenek fel bőrgyógyászt szakorvost diagnózis felállítása céljából, mert lehet hogy nem mitesszerről hanem egy alkati dologról ú.n. keratosis pilarisról van szó, de teendőt ez sem igényel. A leírtak alapján nem tudom eldönteni lehet-e a háttérben pajzsmirigyprobléma, gyerekorvosával konzultáljon ez ügyben.

Kérdés: 2013. január 22., 20:37; Megválaszolva: 2013. január 25., 21:40

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...