arcbőr-probléma

Tisztelt Doktornő! Az arcbőrömmel van gondom. Bőrgyógyász nemrég szeborreás dermatitiszt diagnosztizált, hámlik a szemöldököm és az orrom, enyhén. Felírt Aerius-t, Flucovin-t és Mediket Ictamo sampont, hogy azzal mossam a hámló részeket. Ettől 2-3 lemosás után csúnyán bepirosodott az arcom, égett, úgyhogy abbahagytam a használatát. Ez már egy ideje így van, kb. 2 éve, hogy bármit az arcbőrömre kenek, pirosodik ki, azelőtt rendszeresen használtam arckrémet. Ez a szeborreás dermatitisz tünete vagy ez egyszerűen csak allergia? Ung. hidroph. nonion-os mosakodókenőcsöt szoktam használni, ez használható állandó jelleggel hosszútávon? Illetve azt nem nagyon értem hogy, ha világéletemben használtam arckrémet, akkor most miért nem viseli már el az arcbőröm egyáltalán, éppen most, mikor 40 felé igencsak szüksége lenne a bőrnek a hidratálásra. Sampont sem bármilyet tudok használni, ha nem megfelelő, használat után a homlokomon a bőr pirosodik, viszket és a fejbőröm bekorpásodik. Érdekelne, hogy mi az Ön véleménye mindezekről. Válaszát nagyon köszönöm előre. Zsu.

Dr. Tóth Gyöngyi válasza arcbőr témában

Tisztelt Kérdező!

Valószínűleg a bőre érzékenyebbé vált a kozmetikumokra az évek során és nem bírja az irritáló tényezőket sem, de a seborrheás dermatitis esetén nagyon fontos a hidratálás. Az Ung. hydroph.nonion nyugodtan használható hosszú távon és lehet kapni a La Roche Posay családnak egy erre kifejlesztett Kerium D.S. hidratáló krémét, aminek a használatát javasolnám. Amennyiben így is kipirosodik, viszket a bőre keressen fel bőrgyógyász szakorvost. A megfelelő sampon megtalálása is nehéz, gyógyszertárban kapható jó minőségű, korpásodás elleni sampont javasolnék.

Kérdés: 2012. december 27., 22:29 ;Megválaszolva: 2012. december 30., 13:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Lehet-e mérgezés?
Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hete véletlelnül Savó penészeltávolító spray került az ételemre (kb. 2 pötty) , utána az arcom teljesen kipattogott...
Faggyúciszta?
Tisztelt Doktornő! Az arcomon a képen látható duzzanat található. Többször is előfordult már ilyen az arcom különböző részein. Hosszú idő...
Ciszták az arcomon.. Mi a teendőm?
Tisztelt Doktornő! Már 2 évvel ezelőtt egyszer megtörtént, s most újra kiújultak az arcomon. Nagy piros gumók, amikre akkor és most is azt...
Hámlik a homlokom és fejtetőm és...
T. Doktornő! Tudom, hogy megtekintés nélkül nehét válaszolni, de hátha mégis... A homlokom és a fejtető egyrésze hámlik és viszket....
Hosszú ideje fennálló ótvar
Üdvözlöm! Kb.2, 5 éve vannak ótvar tüneteim (bőrgyógyász diagnózisa) . Csak az arcomon jön, egyszerre max 1-3 db., pirosas, viszkető folttal...