aknés bőr

Mindig szép bőröm volt. Hét éve szültem. Gyermekem kb. egy éves koráig szopizott. Azóta aknés a bőröm. Főleg az állam.Fülem mögött, néha a hátam,, mellkasomon, mellemen ágyékomon is előfordulnak. Csúnya nagy gyulladások.Nagyon sok kozmetikumot, bőrgyógyász által felírt ecsetelőt, krémet, gyógyszert/antibiotikum tartalmú/ stb kipróbáltam, nem használt. Egyedül a cipromix tabletta.Egy évig szedtem, pár hónapja nem szedem és a bőrömmel megint gond van. Ismét felírták. Az lenne a kérdésem meddig lehet ezt szedni? Most már mindig gyógyszert kell szednem? Helyre állhat valaha a bőröm úgy hogy nem kell szednem hormont?

Dr. Tóth Gyöngyi válasza akne témában

Tisztelt Kérdező!

Nagy valószínűséggel alkati hajlama van a pattanásokra, melyet a fogamzásgátló szedésével tudnak megfelelően szinten tartani. A fogamzásgátlót folyamatosan lehet szedni. nőgyógyászati kontroll mellett. Kb. fél évvel a szedés abbahagyása után szokott helyreállni a bőr, az eredeti állapotra, de Önnek szüksége lesz akkor is kezelésre amely lehet helyileg alkalmazható acne ellenes készítmény vagy szájon át szedhető pl. antibiotikum. Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost panaszával.

Kérdés: 2012. december 03., 10:16 ;Megválaszolva: 2012. december 06., 12:13
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Akné kivizsgálása
Jó napot kedves doktornő! Nagyon rég küzdök aknéval. 20 éves nő vagyok.Szexuális életet nem élek,szűz vagyok.Glutén és laktóz érzékeny...
Pattanásos hát
Tisztelt Doktornő! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy pattanásos hátra mit lenne érdemes használnom? Voltam vele bőrgyógyásznál, és felírta a...
Szőrtüszőgyulladás jellegű akne...
25 éves férfi vagyok, eddig nem voltak gondjaim a bőrömmel, azonban az utóbbi 1.5 évben tele van az arcom pattanásokkal, a borostám tájékán...
Mi lehet a megoldás a...
Tisztelt Dr. nő! 17 éves korom óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ettől reméltem hogy pattanásos, aknes bőröm rendbe jön, meg persze a pubertás...
Roaccutan terápia
Kedves Doktornő! A Roaccutan gyógyszer szedésével kapcsolatban lenne pár kérdésem Önhöz. Pár éve jelentkeztek az arcomon igen intenzív és...