Rosacea kezelése

Olvastam, hogy a rosacea tüneteit IPLT fénykezeléssel lehet halványítani. Ez a kezelés csak az erek, vagy a vörös foltok láthatóságát is halványítja? Egy kezelés mennyi ideig hathat? Mennyibe kerül? 1989-ben Hepatítis-A fertőzést kaptam Istambulban. Köze lehet-e ehhez a kialakulásnak? Ha igen, van-e gyógymód? Köszönettel: Zsike

Dr. Tóth Gyöngyi válasza rosacea kezelése témában

Tisztelt Kérdező!

Az IPL kezeléssel főleg az erek tüntethetőek el, de ezáltal a pirosság is halványítható. A kezelést többször kell ismételni 3-4 hetente és évente egy-egy fenntartó kezelés javasolt, hiszen az évekkel újabb értágulatok jelentkeznek. Az ár nagyon változó, ebben nem tudok segíteni, függ a géptől, klinikától, orvostól. A Hepatitis A fertőzéshez nincs köze a rosaceának.

Kérdés: 2012. november 26., 15:48 ;Megválaszolva: 2012. november 27., 16:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét