Gombás fertőzés? Pirosság a fitymán.

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A probléma a következő: A Fityma bőre kipirosodik, ez leginkább tusoláskor és merev állapotban látható hátrahúzott fitymánál. Azon rész amely a makkot fedi. Továbbá fényes a bőr felülete, apró elváltozások látszódnak rajta, olyan érzete van mintha nyúltabb lenne a fityma bőre, hátrahúzáskor enyhén tapad a makkhoz. Nyár elején kezdődtek a tünetek, akkor még csak a makkon voltak apró biros foltok, Betadine kenőccsel kentem, a kis foltok eltűntek de jött ez a bőrpirosság. Hasonló oldalon utána érdeklődtem, ahol betadine kenőcsöt ajánlottak, majd bőrgyógyászt. A kenőcs talán enyhítette, kicsit mintha gyógyult volna, egy tubust elhasználtam, aztán bőrgyógyászhoz mentem. Már kezdtem megnyugodni hogy túl leszek rajta, de sajnos nem így lett. Nem látott rajta semmi rendellenest. Az a baj hogy frissen mosott és lankadt állapotában nem látszódik rajta semmi. Így azt ajánlotta ne kenjem semmivel. Így is tettem de ez a pirosság még mindig megvan, és látom hogy vmi van a bőr felületén. Segítségét abban szeretném kérni, hogy megtudná-e nevezni ezt a betegséget, és aminek a legjobban örülnék ha ajánlana valami gyógyszert vagy kenőcsöt, azért is hogy ha bőrgyógyászatra kell mennem újból legalább míg bejutok tudjam valamivel kezelni, mert már így is attól félek hogy késő. Szexuális életet nem élek, egyéb módon kaphattam el. Csatolok egy fotót, amin a bőr felülete látszik, talán látszódik valami ami alapján segíthet. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Stehlich Gábor válasza bőrelváltozás a péniszen témában

Tisztelt Kérdező!

Ami most látszik nagyon halványan, az nem kóros. Ezek a pici pöttyök a normális mirigyállomány. Ha nagyobb 1-2 mm-s vörös foltok jelentkeznek, akkor az leggyakrabban gombás gyulladásra utal. Jó lenne, ha bőrgyógyász szakorvoshoz menne. Partnert is tenyészteni kellene.

Tisztelettel. Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. november 07., 10:39 ;Megválaszolva: 2012. november 15., 06:56
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
fertözö? menjek orvoshoz?
már egy jo ideje vannak fehér kis pöttyök a himvesszömön! nem viszket nem ég nem fáj de nagyon zavar. (sok kicsi apro fehér pötty az egész...
Pattanás, vagy faggyú mirigy a...
Nos pár napja észre vettem, hogy van egy faggyú mirigy, vagy egy pattanás a péniszemen. Küldök egy képet is róla amit rajzban mutatom meg, hogy hol...
Dudor a péniszen mi lehet? Ne...
17 éves vagyok. Pár napja észre vettem, hogy a makktól lefele 3-4 cmre egy dudor keletkezett. Pattanásféle. Nagyon megilyedtem, hogy mi lehet ez. Nem...
Fehér pöttyös kitüremkedések...
Jó napot kívánok! Hímvesszőmön nagyon régóta fehér színű, pattanásszerű kitüremkedések vannak jelen, végig. Én faggyúmirígyre gyanakszom...
Berepedezett Fityma
Üdvözlöm Doktor Ur! a fitymám végén lévő bőr jobb oldali része berepedezett. Apró 2-3 mm es repedések vannak rajta hosszanti irányban.Nyáron...