Pattanások?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 17 éves vagyok, évek óta pattanásokkal küzdök, amik néha alig látszanak, de máskor viszont elég csúnyán piros színűre bepirosodnak, majd később többségben becsomósodnak, ilyenkor lehetetlen őket kinyomni. Ezek esztétikailag és lelkileg sincsenek építő hatással az önkritikámra. Minden vágyam, hogy minél simább legyen a bőröm. Mellékeltem egy képet, hátha az segít. Jelenleg Dermofil pasztát használok, de ez sajnos nem segített. Persze ez mellett számos készítményt kipróbáltam már. Zsíros ételeket nem igazán eszek, régebben könnyen zsírosodott a bőröm, most már ezt nem igazán veszem észre. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pattanások témában

Tisztelt Kérdező!

Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost, mert számos receptköteles készítmény létezik az ilyen típusú pattanásos bőr kezelésére. Minél későbbre halasztja a kezelés megkezdését, annál több heg maradhat.

Kérdés: 2012. október 31., 16:13; Megválaszolva: 2012. november 05., 20:42
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mennyire veszélyes egy pattanás
Kedves Szakértő! Olvastam, hogy akár egy elfertőződött pattanás is komplikációkat okozhat. Sokat nyomkodtam az arcomat, és mostanában is...
mi lehet a baj? Pattanások...
Kedves doktor úr-nő! Az az igazság hogy eddig tartózkodtam az orvosoktol igy hát még nem vizsgáltattam ki magam, de egyre több a panaszom és tudni...
Kamaszkor-Mit tegyek?
Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni...
Pattanásos áll
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy az államon hónapok óta gyulladt pattanások nőnek. Mindenhol arról olvasok, hogy a...
pattanások kezelése
Lányomnak nagyon pattanásos a bőre.Újabban a saját vizeletével keni. Azt mondja, jó, de nem veszélyes, ha a szemkörnyéki kinyomott pattanásokba is...