cöliákia

1977 óta igazolt (szövetminta alapján) dermatitis herpetiformis betegségem van. Tüneti kezelésként Dapson-Fatol tablettát szedek. Teljesen tünetmentes vagyok. Évente járok kontrollra, methhemoglobin szint mérésre, mely normális értékeket mutat. A gluténmentes diétát nem tudom tartani (akaratgyengeség miatt) Kérdésem a következő: a bőrbetegség a cöliákia következménye, vagy egyik fajtája? Semmiféle hasmenéses, puffadásos tünetem nem volt a kezdetekben, csak a bőrproblémák! Ezek 14 éves koromban keletkeztek, akkor kezdtem menstruálni. Én, -mint laikus -összefüggésbe hoztam a kettőt -mármint, hogy hormonális okai vannak a betegségnek, mert a későbbiekben fogamzásgátlót sem tudtam szedni mert felerősítette a bőrproblémáimat. Lehet, hogy a menstruáció végeztével el is múlik?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza dermatitis herpetiformisz és coeliakia témában

A lisztérzékenység nem függ a menstruációtól, ezért nem várható, hogy menopausa után megszűnnek a panaszok. A gluténmentes diéta a legfontosabb alapköve a terápiának.

Kérdés: 2012. október 26., 10:47; Megválaszolva: 2012. október 31., 17:01
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás