Az övsömör gyógyszeres kezeléssel elmúlik?

Kb 1 héttel azelőtt jelentek meg a kiütések rajtam mire eljutottam egybőrgyógyászhoz, aki megállapitotta, hogy övsömöröm van. Fel is írt egy gyógyszert, ami jelenleg nem kapható, ami helyette van az borzasztó drága. Azóta sokat javult, halványodott a kiütés, és nem tudom hogy idővel magától is elmúlik-e ez a vírus fertőzés, vagy mindenképp gyógyszeresen kell kezelni. üdv. Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza övsömör témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos az övsömör elleni gyógyszerek mind nagyon drágák. Amennyiben nem jelentkeznek új hólyagok és a régiek gyógyulnak, száradnak, nem szükséges gyógyszeres kezelés, ha már eddig nem tudta elkezdeni.

Kérdés: 2012. október 24., 22:04; Megválaszolva: 2012. október 26., 19:41
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Övsömör meddig fertőző?
övsömör
Jó napot Doktornő! Hétfői nap folyamán viszkető égető érzés bukkant fel a homlok jobb, fejbőr jobb oldalán illetve a jobb szemhéjon és a szem...
Kiütések
Kedves Doktornő! Nagyjából másfél hete a barátaimmal egy élményfürdőben jártunk, és a képen látható kiütés kb a fürdőzés után 1 héttel...
Az övsömör mitől alakul ki?
Tisztelt Doktornő! A mai napon kapott válaszát nagyon köszönöm! Azt írta, hogy az április 21-én küldött kép alapján övsömöröm volt. A...
Mik ezek a kiütések az oldalamon?
Tisztelt Doktornő! A tüneteim 15-én kezdődött, amikor is kiütések jelentek meg az oldalamon, illetve 1-2 a hátamon. Eleinte kevés, parányi...