Mitesszer jellegű pöttyök 10 hónapos kisfiam alkarján

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 10 hónapos kisfiam mindkét alkarján pár hete mitesszerhez hasonló kiütések jelentek meg. Nagyon sűrűn helyezkednek el egymáshoz közel. Az arcán is vannak hasonlóak. A testén nem. Tápszerrel etetem kiskora óta, mivel nem volt elegendő anyatej. Minden új ételt szép fokozatosan vezettem be. Tejtermékből is csak pár kanállal adtam natúr joghurtot a gyümölcséhez. Voltunk orvosnál, latikortos kenőcsöt írt fel a doktornő, meg Calcimuscot. Cálcimusccal kezdtük először, de nem használt, közben tejterméket 1 hétig szüneteltettem, de továbbra is megvannak a pöttyök. Most kenem a latikortos kenőccsel, de továbbra sem javul. Mitől lehetnek ezek a pöttyök. Van kutyánk, de úgy tudom, hogy az ilyen jellegű allergiák az egész testen jelennek meg, és más jellegűek. Az utóbbi napokban kimostam az összes ruháját ultraszenzitív mosószerrel (Denkmit Ohne) . Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza csecsemő bőrkiütése-allergia témában

Kedves Kérdező!

A mitesszer jellegű kiütések nem igazán jellemzőek allergiára, igen ritkán viszont tehéntej allergia jele lehet. Kutya, mosószer nem jön szóba. Gyermek bőrgyógyászati vizsgálatot javaslok és vérvételből tehéntej allergiateszt elvégzését!

Üdv:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2012. szeptember 26., 20:49; Megválaszolva: 2012. október 15., 07:33
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Csípés és lábfájdalom
Egy hete jelent meg egy nagy vörös folt a bal lábamon a térdhajlat fölött, szinte körbe fogva a térd feletti részt úgy 20 cm átmérővel. Tegnap...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken
Belekaptam egy anyajegyben