Hipertófiás heg

Tisztelt Doktor úr/nő! 2011. júliusában kerékpáros sérülést szereztem a bal térdemen, melyet szakszerűen elláttak, majd megkezdődött a hegképződés, tavaly december óta bőrgyógyász tanácsára Contractubex géllel kenem a 3x2 cm-es heget. Mivel a hegem jól reagált a gélre ezért most júliusban, a kontroll vizsgálaton a kezelés folytatását javasolták. A probléma az, hogy így 1-2 év mire elhalványul... A kérdésem az lenne, hogy milyen módszerekkel (akár műtéti eljárással? ) lehetne elősegíteni a gélen kívül a már szinte teljesen ellapult, de vöröses, bordós, eres, heget, mely esetenként nagyon viszket? A Contractubex mellet lehet alkalmazni szilikonos gélt is? Mert esztétikailag nem egy szép látvány, és ezért nem érzem magam magabiztosnak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza heg gyógyulása témában

Tisztelt Kérdező!

Nyugodtan hazsnálhat szilikonos gélt vagy tapaszt, ezeknek még jobb hatásuk is van. Sajnos a hegek 1-2 év alatt halványodnak el, türelmesnek kell lenni velük. Villanófényes vagy lézeres kezeléssel lehetséges a halványításuk, de ezen kezelések csak magánrendelés keretén belül lehetségesek.

Kérdés: 2012. szeptember 22., 23:00; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 17:02
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás