zsíros korpa fertőzés

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr 28 éves, még gyermektelen nő vagyok. 3-4 hónappal ezelőtt kezdett el hullani a hajam, mely fokozatosan erősödött (mosáskor és a mosás utáni fésülködéskor összesen kb. 300 szálat veszítettem) . A végén már viszketett a fejbőröm is, annak ellenére, hogy szabad szemmel nem nagyon láttam elváltozást. Elmentem a háziorvoshoz, aki elküldött vérvételre és felírt egy hajszeszt. A vérvételem eredménye tökéletes, így a belső okot ki lehetett zárni. A hajszesz fő alkotóelemei (solu-Medrol injekció, A vitamin, szalicilsav) , ezt heti kétszer kellett használnom hajmosás előtt. Mindezekkel egy időben elmentem egy ingyenes hajdiagnosztikai, mikrokamerás vizsgálatra, ahol zsíros korpa fertőzést állapítottak meg, és ajánlottak egy 8000 forintos szert a kezelésre mellé egy 3000 forintos sampont. Nem vettem meg, mert a pedagógus fizetésemből ezt nem engedhetem meg magamnak, pláne hogy nem elég egy üveg egy hónapra, és nekem nagyon dús és nagyon hosszú hajam van. Így önmagában csak a medrolos hajszeszt használtam, illetve 2 hete szedek Forcapil kapszulát. A hajhullásom jelentősen csökkent, körülbelül a harmadára, babahajak is megjelentek de a fejem még mindig viszket, a szesz, pedig pár nap múlva elfogy. Voltam egy kontrollvizsgálaton a hajdiagnosztikás hölgynél (nem árultam el, hogy nem használom a szert amit ajánlott) , és azt mondta javult a fejbőröm. Hát nem tudom...Kérdéseim a következők: 1. Mivel tudom, hogy a Medrol szteroid, ezért meddig lehet kenegetni vele a fejbőrt anélkül, hogy ártana? 2. Mivel lehet még a zsíros korpa fertőzést kiirtani, ami nem kerül egy vagyonba (sampon/krém/hajszesz/gyógynövény...)? 3. Intenzíven sportolok, már arra is gondoltam, hogy biztos befülledt, de az az igazság, hogy ez mindig is így volt. Nem sportolok többet és a hajam sem kevesebb vagy rövidebb. Ugye nem kell levágatnom a gyógyulás érdekében? Utánajártam, és félek, hogy ez is "divatbetegség" lesz, mint a Candida. Ésszerű megoldást keresek. A választ köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza hajhullás témában

Tisztelt Kérdező!

A Medrolt ennyi ideig nyugodtan használhatja hajas fejbőrre, mert ott nagyon ritka esetben szokott mellékhatásokat okozni.Gyógyszertárban kapható kifejezetten zsíros korpára kifejlesztett sampont lehet vásárolni. A sportolás nem okozhatja a problémát és a haját sem kell levágatni a gyógyulás érdekében. Javaslom szedje 2-3 hónapig a Forcapil kapszulát és használja mellette a hajszeszt.

Kérdés: 2012. szeptember 10., 19:53; Megválaszolva: 2012. szeptember 14., 15:07
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kemoterápia után is ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 6-7 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki...
Jelentős hajhullás rövid idő alatt
Tisztelt Orvos, 34 éves férfiként az utóbbi 5 hónapban fokozott hajhullást veszek észre magamon, a homloktól a fejtető végéig látványosan...
Hajhullás
T. Doktornő! 39 éves nő vagyok, a hajammal eddig sosem volt gondom, pár éve hullott egyszer foltokban, de vashiány rendezésével visszasűrűsödött....
Hogyan állíthatom meg a Diffúz...
Üdvözlöm! Dzsenifer vagyok,és nagyon reménykedem hogy tud segíteni! 3 év után abbahagytam a fogamzásgátlót Reziat ,ezálltal Diffúz...
Mi baj lehet?
Kedves Doktor nő! 25 éves vagyok és 1-2 hónapja nagyon hullik a hajam. Azt is eszrevettem hogy minimalisan korpasodik is a fejborom, es viszket. Ez...